Atentie Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Continuarea navigatiei presupune acceptul folosirii cookie-urilor!
OK

Remedii pentru ejacularea prematura

20 Februarie 2019
de catre

Ejacularea prematura (PE) apare atunci cand un barbat experimenteaza orgasmul si ejaculeaza rapid imediat dupa activitatea sexuala si cu o stimulare minima a penisului. De asemenea, a fost numita ejacularea precoce, ejacularea rapida, climaxul rapid, punctul culminant prematur si (istoric) ejaculatio praecox. Nu exista o limita uniforma care sa defineasca „prematur", dar un consens al expertilor de la Societatea Internationala pentru Medicina Sexuala a aprobat o definitie de aproximativ un minut dupa penetrare. Clasificarea Internationala a Bolilor (ICD-10) noteaza acest fenomen ca fiind acela care se produce 15 secunde de la inceputul actului sexual.


Ce este ejacularea precoce

Desi barbatii cu ejaculare prematura au sentimentul ca au mai putin control asupra ejacularii, nu este clar daca acest lucru este adevarat si multi sau majoritatea barbatilor, de asemenea, raporteaza ca isi doresc sa dureze mai mult. Latenta tipica la ejaculare la barbati este de aproximativ 4-8 minute. Conditia opusa este ejacularea intarziata.

Barbatii cu PE au raportat adesea stres emotional si de relatie, iar unii evita sa aiba relatii sexuale din cauza jenei legata de PE. In comparatie cu barbatii, femeile considera ca PE este mai putin o problema, dar mai multe studii arata ca aceasta afectiune cauzeaza suferinta si partenerilor de sex feminin.

Cauza ejacularii precoce

Cauzele ejacularii premature sunt neclare. S-au sugerat multe teorii, inclusiv ca PE a fost rezultatul activitatii de masturbare rapida in timpul adolescentei, anxietate de performanta, agresiune pasiva sau prea putin sex; dar exista putine dovezi care sa sustina oricare dintre aceste teorii.

Au fost propuse mai multe mecanisme fiziologice pentru a contribui la ejacularea prematura, incluzand receptorii serotoninei si predispozitia genetica, sensibilitatea crescuta a penisului si atipicitatile conducerii nervoase.

Nucleul paragigantocelular al creierului a fost identificat ca avand implicare in controlul ejaculator. Oamenii de stiinta au suspectat deja o legatura genetica cu anumite forme de ejaculare prematura. Cu toate acestea, studiile au fost neconcludente in izolarea genei responsabile pentru PE pe toata durata vietii. Alti cercetatori au remarcat ca barbatii care au ejaculare prematura au un raspuns neurologic mai rapid in muschii pelvieni.

PE poate fi cauzata de prostatita sau de medicamente cu efect secundar.

Mecanismul ejacularii precoce

Procesul fizic al ejacularii necesita doua actiuni: emiterea si expulzarea. Emisia este prima faza. Aceasta implica depunerea de lichid din vasul deferential ampular, veziculele seminale si glanda prostatica in uretra posterioara. A doua faza este faza de expulzare. Aceasta implica inchiderea gatului vezicii urinare, urmata de contractiile ritmice ale uretrei de catre muschii pelvieni-perineali si bulbospongiosi si de relaxarea intermitenta a sfincterului uretral extern.

Neuronii sistemului motor simpatic controleaza faza de emisie a reflexului de ejaculare, iar faza de expulzare este efectuata de catre neuronii motori autonomi. Acesti neuroni motorici sunt localizati in maduva spinarii toracolombare si lombosacrale si sunt activate intr-o maniera coordonata atunci cand o intrare senzoriala suficienta pentru atingerea pragului de ejaculare a ajuns in sistemul nervos central.

Raportul Kinsey din 1948 a sugerat ca trei sferturi dintre barbati ejaculeaza in doua minute de la patrundere in peste jumatate din intalnirile lor sexuale.

Dovezile actuale sustin o medie a timpului de latenta la ejaculare intravaginala (IELT) de sase minute si jumatate la varsta de 18 pana la 30 de ani. Daca tulburarea este definita ca un procent IELT sub 2,5, atunci ejacularea prematura poate fi sugerata de IELT mai mica de aproximativ doua minute. Cu toate acestea, este posibil ca barbatii cu IELT anormal de mici sa fie multumiti de performanta lor si sa nu raporteze lipsa controlului. In mod similar, persoanele cu IELT mai mari se pot considera ejaculatoare premature, sufera de efecte secundare daunatoare asociate in mod normal cu ejacularea prematura si chiar beneficiaza de tratament.


Diagnostic pentru ejacularea precoce

Ejacularea precoce ca o problema medicala in conformitate cu criterii bazate pe dovezi generate de Societatea Internationala de Medicina sexuale in 2014, este nu rezultatul unei boli psihice nesexuale, ci o problema intr-o anumita relatie, sau provocata de medicamente, de traume sau de emotii puternice. Acesti factori sunt identificati prin a vorbi cu persoana, nu prin teste de diagnostic. ICD-10 a definit PE ca fiind ejacularea fara control si in aproximativ 15 secunde.

Tratamente pentru ejacularea precoce

Mai multe tratamente au fost testate pentru tratarea ejacularii premature. O combinatie de tratamente cu medicatie si non-medicatie este adesea cea mai eficienta metoda.

Autotratament

Multi barbati incearca sa se trateze pentru ejacularea prematura, incercand sa se distraga, cum ar fi incercand sa-si concentreze atentia departe de stimularea sexuala. Exista putine dovezi care sa arate ca este eficient si ca tinde sa duca la implinirea sexuala a ambilor parteneri. Alte tratamente includ miscarea mai lenta, retragerea penisului in totalitate, ejacularea intentionata inainte de actul sexual si utilizarea mai multor prezervative. Utilizarea mai multor prezervative nu este recomandata, deoarece frecarea va duce adesea la spargere. Unii barbati spun ca aceste metode au fost de ajutor.

Incepand cu secolul XXI, majoritatea barbatilor cu ejaculare prematura s-ar putea vindeca singuri sau cu un partener, folosind resurse de autoajutorare, iar numai cei cu probleme neobisnuit de severe trebuie sa consulte sexologi, care sa ofere medicatie.

Psihanaliza

Teoria freudiana a postulat ca ejacularea rapida a fost un simptom al nevrozelor care stau la baza tuturor problemelor. Acesta a declarat ca omul sufera o ostilitate inconstienta fata de femei, asa ca ejaculeaza rapid, ceea ce il satisface, dar o frustreaza pe iubita sa, care este putin probabil sa experimenteze orgasmul atat de repede. Freudienii au sustinut ca ejacularea prematura ar putea fi vindecata prin psihanaliza. Dar chiar si anii de psihanaliza au realizat putin, daca au realizat ceva, in vindecarea ejacularii premature.

Nu exista dovezi ca barbatii cu ejaculare prematura au ostilitate neobisnuita fata de femei.

Terapie sexuala

Mai multe tehnici au fost dezvoltate si aplicate de catre terapeuti sexuali, inclusiv exercitiile Kegel (pentru a consolida muschii planseului pelvin) si pentru a deprinde „tehnica stop-start“ Johnson (pentru a desensibiliza raspunsurile barbatului).

Pentru a trata ejacularea prematura, Masters si Johnson au dezvoltat „tehnica de stoarcere", bazata pe tehnica Semans dezvoltata de Dr. James Semans in 1956. Barbatii au fost instruiti sa acorde o atentie deosebita modelului lor de excitatie si sa invete sa recunoasca modul in care se simt cu putin timp inainte de „punctul de refacere", momentul in care ejacularea se simte iminenta si inevitabila. Aplicand tehnica, ei urmau sa-si anunte partenerul, care trebuia sa stranga penisului intre degetul mare si degetul aratator, suprimand reflexul ejaculator si lasand partenerul sa reziste mai mult.

Tehnica de stoarcere a functionat, dar multe cupluri au refuzat sa incerce. Din anii '70 pana in anii '90, terapeutii de sex au perfectionat abordarea Masters si Johnson, abandonand in mare masura tehnica de stoarcere si s-au axat pe o tehnica mai simpla si mai eficienta numita tehnica „stop-start". In timpul actului sexual, asa cum el simte ca se apropie de punctul culminant, ambii parteneri trebuie se opreasca si sa ramana in continuare nemiscati pana cand sentimentele de inevitabilitate a ejacularii dispar, punct in care, ei sunt liberi sa-si reia actul sexual activ.

Aceste tehnici par sa functioneze pentru aproximativ jumatate dintre oameni, in studiile pe termen scurt facute incepand din 2017.


Medicamente

Medicamente care cresc eliberarea serotoninei pentru ejacularea lenta si au fost utilizate cu succes pentru a trata PE. Acestea includ inhibitori selectivi ai receptarii serotoninei (ISRS), cum ar fi paroxetina sau dapoxetina, precum si clomipramina. Intarzierea ejacularii incepe de obicei in decurs de o saptamana de la inceputul tratamentului. Tratamentele sporesc intarzierea ejacularii la timpi de 6-20 ori mai mari decat inainte de medicatie. Barbatii adesea raporteaza satisfactia cu tratamentul prin medicamente, iar multi il intrerup intr-un an. Cu toate acestea, SSRI-urile pot provoca diferite tipuri de disfunctii sexuale, cum ar fi anorgasmia, disfunctia erectila si libidoul diminuat.

Dapoxetina este un SSRI cu durata scurta de actiune, care pare sa functioneze atunci cand este necesar pentru PE. In general, este bine tolerat. Tramadol, un analgezic atipic pe cale orala, pare a fi eficient.

Se pot folosi, de asemenea, medicamente topice de desensibilizare, cum ar fi lidocaina, care se aplica pe varful si axul penisului. Acestea sunt aplicate „dupa cum este necesar", cu 10-15 minute inainte de activitatea sexuala si au mai putine potentiale efecte secundare sistemice in comparatie cu pilulele. Utilizarea topicelor este uneori descurajata datorita reducerii senzatiei in penis, precum si pentru efectul asupra partenerei (datorita frecarii medicamentului asupra partenerei).

Tratamente chirurgicale

Doua interventii chirurgicale diferite sunt disponibile pentru tratarea permanenta a ejacularii premature: neurectomie dorsala selectiva (SDN) si augmentarea penisului utilizand un gel de hialuronan. Ambele tratamente au fost dezvoltate in Coreea de Sud si sunt destul de comune in aceasta tara, 72,9% dintre urologii coreeni considerand SDN un tratament sigur si eficient. Studiile preliminare au sugerat ca ambele sunt relativ sigure si eficiente, dar din cauza lipsei unor studii clinice complexe, multicentrice, randomizate, cu monitorizare pe termen lung, Societatea Internationala de Medicina Sexuala nu a fost in masura sa sustina dozele selective in neurectomie si augmentarea penisului ca optiuni pentru tratament. Rolul interventiilor chirurgicale in managementul ejacularii premature va ramane neclar pana cand nu vor fi finalizate studii suplimentare.

Epidemiologie

Ejacularea prematura este o disfunctie sexuala predominanta la barbati; totusi, din cauza variabilitatii in timp a ejacularii si a duratei dorite a partenerului de sex, ratele exacte ale prevalentei PE sunt dificil de determinat. In studiile „Sex in America" (1999 si 2008), cercetatorii Universitatii din Chicago au descoperit ca intre adolescenta si varsta de 59 de ani, aproximativ 30% dintre barbati au raportat ca au prezentat PE cel putin o data in ultimele 12 luni, in timp ce aproximativ 10% aveau o disfunctie (ED). Desi ED este cea mai raspandita problema sexuala la barbati dupa varsta de 60 de ani si poate fi mai prevalenta decat cea generala a PE, potrivit unor estimari, ejacularea prematura ramane o problema semnificativa care, potrivit sondajului, afecteaza 28%, iar 22% dintre barbati au varsta de 75-85 de ani.

Alte studii arata ca prevalenta PE variaza de la 3 la suta la 41 la suta dintre barbatii cu varsta peste 18 ani, insa marea majoritate estimeaza o prevalenta de 20 pana la 30 la suta facand PE o problema de sex foarte comuna.

Exista o conceptie gresita in mod obisnuit ca barbatii mai tineri sunt mai susceptibili de a suferi ejaculare prematura si ca frecventa acestora scade odata cu varsta. Studiile privind prevalenta au indicat totusi ca ratele de PE sunt constante pentru grupurile de varsta.

Ejacularea prematura in istorie

Barbatii ejaculeaza rapid in timpul actului sexual, determinand ca unii biologi sa speculeze ca ejacularea rapida a evoluat in materialull genetic al barbatilor pentru a-i spori sansele de a-si transmite genele.

Problemele de control al ejacularii au fost documentate timp mai mult de 1500 de ani. Kama Sutra, manualul sexual al indienilor din secolul al IV-lea din BCE, declara:

„Femeile il iubesc pe barbatul a carui energie sexuala dureaza mult timp, dar acestea se impotrivesc unui barbat a carui energie se termina repede, pentru ca se opreste inainte de a ajunge la punctul culminant."

Sexologul cercetator Alfred Kinsey nu a considerat ejacularea rapida o problema, dar a privit-o ca pe un semn de „problema masculina", care nu putea fi intotdeauna vindecata. Convingerea ca ar trebui considerata o boala mai degraba decat o variatie normala a fost, de asemenea, contestata de unii cercetatori moderni.

Ejacularea prematura apare atunci cand un barbat are orgasm in timpul sexului mai devreme decat el sau partenera sa ar dori. Criteriile pentru diagnosticarea acestei afectiuni includ ca el aproape ejaculeaza intotdeauna in decurs de un minut de la penetrare sau ca nu poate intarzia ejacularea. Pentru majoritatea barbatilor, timpul mediu pana la ejaculare este de aproximativ cinci minute. Ejacularea prematura afecteaza multi barbati si poate duce la sentimente de frustrare si jena. Unii barbati chiar incearca sa evite intimitatea sexuala din cauza acestei probleme. Cu toate acestea, este tratabila prin consiliere, folosind tehnici sexuale pentru a intarzia ejacularea si medicamente. Prin abordarea problemei, tu si partenerul tau puteti face sex.


Utilizarea tehnicilor comportamentale

 • Incercati metoda pauza-stoarcere. Daca tu si partenera sunteti dispusi, puteti incerca metoda pauza-stoarcere pentru a invata sa intarzieti ejacularea.
 • Stimuleaza penisul fara a intra in partenera. Observa cand esti pe punctul de a ejacula.
 • Cereti partenerei sa va stranga penisul in locul unde capul intalneste arborele. Partenera ar trebui sa stranga cateva secunde pana cand nevoia de a ejacula se reduce.
 • Dupa 30 de secunde, reluati preludiul si repetati dupa cum este necesar. Acest lucru va va ajuta sa obtineti controlul si sa va permiteti sa intrati in partenera fara a ejacula imediat.

Alta varianta a metodei pauza-stoarcere este tehnica stop-go. Aceasta este aceeasi cu metoda pauza-stoarcere, cu exceptia faptului ca partenera nu strange penisul.

Utilizati tehnici de auto-ajutor

Acestea sunt metode pe care le puteti face singur, care va pot ajuta sa intarziati ejacularea:

 • Masturbare inainte de sex. Daca intentionezi sa faci sex mai tarziu seara, incearca sa te masturbezi o ora sau doua inainte.
 • Utilizeaza un prezervativ gros care va reduce cantitatea de stimulare pe care o obtii. Acest lucru poate face sa dureze mai mult pentru a atinge punctul culminant. Evita utilizarea prezervativelor concepute pentru a mari stimularea.
 • Respira profund chiar inainte de a ejacula. Acest lucru te poate ajuta sa opresti reflexul de ejaculare. De asemenea, ar putea ajuta si gandirea la ceva plictisitor pana cand trece urgenta.

Fa sexul sa fie interesant

Schimba pozitia in care faci sex. Daca esti in general deasupra, ia in considerare trecerea in partea de jos sau schimbarea intr-o pozitie care sa permita partenerei tale sa se indeparteze de tine daca esti pe punctul de a ejacula. Apoi reluati sexul odata ce nevoia de ejaculare a trecut.

Du-te la consiliere. Poti face acest lucru fie singur, fie impreuna cu partenera ta. Acest lucru poate fi util in tratarea:

Anxietatii de performanta sau altor stresuri in viata ta. Uneori, daca barbatii sunt preocupati de posibilitatea de a obtine sau de a mentine o erectie, ei pot dezvolta un model de ejaculare prea rapid.

Experienta sexuala traumatizanta de cand erai mai tanar. Unii psihologi cred ca daca experientele voastre sexuale timpurii includ sentimentul de vinovatie sau teama de a fi descoperiti, probabil ca ati invatat sa ejaculati foarte repede.

Daca tu si partenera ta aveti probleme in relatia voastra, acesta poate fi un factor care contribuie. Acest lucru ar putea fi cazul daca problema este noua si nu s-a intamplat in relatiile anterioare. In acest caz, consilierea cuplurilor poate fi utila.

Obtinerea de ajutor medical

Mergi la un medic daca tehnicile de auto-ajutor nu au functionat. Uneori ejacularea prematura este un simptom al unei alte probleme care trebuie tratata. Posibilitatile includ:

 • Diabet
 • Tensiune arteriala crescuta
 • Alcool sau abuz de droguri
 • Scleroza multipla
 • Boli de prostata
 • Depresie
 • Un dezechilibru hormonal
 • Probleme cu neurotransmitatorii. Neurotransmitatorii sunt substantele chimice care transmit semnale in creier.
 • Anomalii reflexe in sistemul tau ejaculator
 • Stare tiroidiana
 • Infectie in prostata sau uretra
 • Afectiuni cauzate de interventii chirurgicale sau de traume. Acest lucru nu este comun.
 • Afectiune mostenita.

Cum functioneaza ejacularea

Ejacularea este eliberarea materialului seminal din corp. Ejacularea precoce (PE) este atunci cand ejacularea se intampla mai devreme decat un barbat sau partenerul sau si-ar dori in timpul sexului. Ocazional PE este, de asemenea, cunoscut sub numele de ejaculare rapida, punctul culminant prematur sau ejacularea precoce. PE nu ar putea fi un motiv de ingrijorare. Poate fi frustrant daca face sexul mai putin placut si influenteaza relatiile. Dar se intampla adesea si provoaca probleme, iar furnizorul de servicii medicale te poate ajuta.

In S.U.A., aproximativ 1 din 3 barbati cu varste intre 18 si 59 de ani au probleme cu PE. Problema este adesea considerata a fi psihologica, insa biologia poate juca un rol important.

Ejacularea este controlata de sistemul nervos central. Atunci cand barbatii sunt stimulati sexual, semnalele sunt trimise la maduva spinarii si la creier. Cand barbatii ating un anumit nivel de excitare, semnalele sunt apoi trimise de la creier la organele reproductive. Acest lucru face ca materialul seminal sa fie eliberat prin penis (ejaculare).

Ejacularea are 2 faze: emisie si expulzare.

Etapa 1: Emisie

Emisia este atunci cand spermatozoizii se deplaseaza de la testicule la prostata si se amesteca cu lichidul seminal pentru a produce sperma. Canalele speciale sunt tuburi care ajuta la mutarea spermei de la testicule prin prostata la baza penisului. (Cand vorbim despre doar una dintre aceste tuburi, el se numeste vas diferential.)

Etapa 2: Expulzarea

Expulzarea este atunci cand muschii de la baza contracta penisul. Acest lucru forteaza sperma sa iasa din penis. De obicei, ejacularea si orgasmul (climaxul) se intampla in acelasi timp. Unii barbati au orgasm fara ejaculare. In cele mai multe cazuri, erectiile dispar dupa acest pas.

Ejacularea prematura si disfunctia erectila (ED)

Uneori PE este o problema pentru barbatii care au probleme de erectie (disfunctie erectila sau ED) atunci cand ei nu reusesc sa obtina sau sa mentina o erectie destul de ferma pentru sex. Deoarece o erectie se indeparteaza dupa ejaculare, poate fi dificil de stiut daca problema este PE sau ED. ED trebuie tratata mai intai. Ejacularea prematura poate sa nu fie o problema dupa tratamentul ED.


Sexul tantric ca tratament pentru ejacularea precoce

Daca ai avut o orhiectomie (indepartarea unuia sau a ambelor testicule), exista sansa sa suferi de ejaculare prematura. Acest lucru poate pune in mod evident un amortizor asupra vietii tale sexuale. Sexul tantric poate ajuta. Cum?

In primul rand, pregateste-te cu yoga tantrica. Exercitii precum cele yoga au fost aduse cu argumente pentru a ajuta pe cei care sufera de disfunctii sexuale. De fapt, cei care practica Tantra recomanda Kundalini yoga, pentru ca s-a dovedit a avea beneficii tantrice, mai ales daca este vorba de sex in doi. Acest tip particular de yoga iti poate usura stresul si iti poate relaxa corpul. In plus, pentru ca este o yoga de constientizare, iti va imbunatati capacitatea de a intelege si de a simti nevoile sexuale ale partenerei tale. In cele din urma, yoga Kundalini te ajuta sa iti consolidezi muschii pelvieni, care te pot ajuta atunci cand incerci sa intarzii orgasmul.

Apoi, cand esti in sfarsit gata sa iti testezi noile cunostinte in dormitor, stati impreuna si sa incercati sa va armonizati respiratia. Stati unul peste celalalt si priviti unul la celalalt si incercati sa va potriviti respiratia cu a partenerului. Faceti acest lucru timp de 5 sau 10 minute.

Apoi, experimentati cu atingeri, mangaind corpul celuilalt si discutand despre ceea ce il face sa se simta bine. Pe masura ce se transforma in mod natural in preludiu, mentineti contactul vizual si continuati sa armonizati respiratia. Pastrati lucrurile calme si concentrati-va pe oferirea placerii partenerului.

In cele din urma, mutati-va spre sex lent, senzual, folosind atentia si exercitarea muschilor pentru a va mentine orgasmul. Incercarea de nu face sex nu este o idee buna, bucura-te in fiecare moment de ceea ce simti cu partenerul si mergi cu curaj inainte.

De fapt, cu cat te concentrezi mai mult pe respiratie profunda, cu atat sunt mai putine sanse ca muschii tai sa se contracte si sa ejaculezi prematur.

Daca simti ca te indrepti spre un punct culminant, faceti o pauza si respirati, relaxati-va, discutati unul cu celalalt si respirati mai mult. Apoi continuati atat timp cat puteti gestiona. In timp ce exista ceva de spus despre sexul cald, transpirat, rapid si murdar, senzualitatea lenta a sexului tantric are potentialul de a eradica problemele pe care le aveti cu PE.

Interventiile minte-corp ca meditatia va mentin tensiunea si vei avea control asupra ejacularii premature. Daca respiratia este superficiala, aceasta poate accelera ritmul cardiac si declanseaza ejacularea. Respirati adanc si tineti respiratia timp de 5 secunde intre fiecare inhalare si expiratie. De asemenea, practicati asanele, cum ar fi Chaturanga Dandasana, Adho Mukha Svanasana si Vrikshasana, pentru a creste puterea si controlul asupra ejacularii.

Pret 159  Lei
Pret 139  Lei
Pret 119  Lei
Pret 119  Lei
Pret 109  Lei

9 metode perfecte de a elimina ejacularea prematura

1. Metoda strangerii

Pentru a face acest lucru, strangeti capul penisului atunci cand va aflati la marginea orgasmului. De asemenea, partenerul o poate face daca va convine mai mult. De asemenea, numita pauza de stoarcere, ideea din spatele acestei tehnici este de a reduce erectia partenerului. Partenerul poate, de asemenea, face asta fara probleme.

2. Metoda oprire-pornire

Acest truc este realizat pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine procesul de ejaculare si orgasm. Pentru a face acest lucru, trebuie sa aveti orgasm de cateva ori pe cont propriu, dar dublu fata de timpul normal de rezistenta. Acum, odata ce esti aproape de orgasm, opreste simularea. Relaxeaza-te si continua pana la sfarsit. Repeta procesul pentru cateva saptamani si apoi vei deveni eficient in intarzierea ejacularii.

3. Exercitii Kegel

Aceste exercitii sunt menite sa te ajute sa obtii un control mai bun asupra muschilor de sub vezica urinara. Acestea iti intaresc regiunea pelviana, creand in special muschi puternici. Acestea sunt muschii formati in forma de hamac care se extind de la osul pubian pana la coloana vertebrala, care sunt importanti pentru functionarea genitala. Pentru a efectua aceste exercitii pentru podeaua pelviana, pur si simplu incearca sa te controlezi si sa opresti fluxul de urina la jumatatea distantei atunci cand te aflii in baie. Acest lucru te va face sa simti musculatura cum se contracta si apoi vei putea sa te relaxati pentru a iti recastiga fluxul urinar normal. Fa acest lucru de 10 ori pe zi si vei putea sa opresti ejacularea prematura.

4. Tehnici tantrice

In timp ce unii il pot vedea ca pe niste halucinatii, sexul tantric este un avantaj pentru cuplurile exploratoare. In urma tehnicilor tantrice, barbatii pot controla ejacularea timpurie si pot imbunatati viata sexuala intr-o mare masura. Pentru a utiliza aceasta tehnica scoate penisul imediat si inceteaza stimularea cu cateva minute inainte de a te simti orgasmic. Vei simti muschii contractati si apoi poti cobori barbia pe piept. Acest lucru se face pentru a preveni cresterea energiei. Acum respira profund si simte caldura corpului partenerului si continua.


5. Aplicarea presiunii strategice

Aceasta tehnica faciliteaza intarzierea ejacularii si te aduce in contact cu anatomia. Pentru a face acest lucru, primul pas este sa stii despre perineu si sa exerciti presiune asupra acestuia. Perineul este locul care se afla la jumatatea distantei dintre scrot si anus. El ajunge la glanda prostatica si apasarea acesteia ajuta la intarzierea procesului de ejaculare. Acest lucru se intampla deoarece calea catre glanda prostatica este blocata cand apasati. In general, prostata se extinde si se contracta in momentul orgasmului, pana cand ejaculati. Apasand-o, se rupe ritmul si se intarzie satisfactia. O alta modalitate de a aplica presiunea este tragand de testicule. Cere partenerului sa-ti traga incet testiculul in jos si departe de corp in timpul actului sexual pentru a intarzia ejacularea.

6. Limitati anxietatea

Anxietatea poate duce la ejacularea prematura inainte ca oricare dintre voi sa fie multumit de actul sexual. Pentru a limita anxietatea, exercitiile precum alergatul, dansul sau antrenamentul la sala de forta inainte de a face sex te ajuta mult. Apoi fa o baie cu apa calduta. Poti practica, de asemenea, yoga asana si Virabhadrasana si alte practici de control al respiratiei imediat inainte de a iti activa nervii. Incearca sa faci acest proces mai relaxant, impiedicand creierul sa se ingrijoreze prea mult.

7. Cleme speciale

In timp ce aceasta tehnica poate fi usor dureroasa, este eficienta in controlul ejacularii prematura. Pur si simplu prindeti-va penisul la o jumatate de centimetru sub cap si tineti ferm atunci cand simtiti ca sunteti pe punctul de a ejacula. Facand acest lucru va va face sa simtiti ca organul este prins, dar va va impiedica sa va grabiti cu orgasmul.

8. Schimbarea pozitiilor

Practic, trebuie sa incercati sa va presati mai putin glandele reproductive si, in special, penisul in timpul actului sexual. Aceasta este o metoda pe scara larga, iar una dintre cele mai simple pozitii este pozitia de lingura. Este, practic, o pozitie alaturata pe care o puteti incerca mult timp. Alternativ, puteti incerca si pozitia pasiva in care va aflati sub partenera.

9. Incet, incet

Luarea lucrurilor incet presupune a fi mai bland cu actul sexual. Bazati-va mai mult pe tachinare si incetinirea miscarilor. Acest lucru va ajuta la mentinerea orgasmului pentru o lunga perioada de timp si ejacularea prematura va fi intarziata automat. Luati o pauza cateva secunde in timpul actului sexual si apoi incepeti din nou. Rasfatati-va cu preludiul pentru a intarzia procesul de ejaculare.


Pareri si comentarii

Nici o postare găsită

Postare noua

Ultimele articole din blog Ultimele articole din blog