Atentie Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Continuarea navigatiei presupune acceptul folosirii cookie-urilor!
OK

Cum sa detectezi jucariile erotice toxice

26 Iun 2019
de catre

Atunci cand alegi o jucarie erotica, materialul este poate cel mai important factor de luat in considerare, pur si simplu pentru ca are efectul cel mai direct asupra sanatatii tale generale.

Sunt mai multe magazine pe piata care pot comercializa jucarii sexuale ieftine, insa nu toate sunt recomandate. De obicei, pretul mic este sinonimul calitatii indoielnice.


In articolul de astazi ne propunem sa vorbim despre toate materialele pe care le poti intalni atunci cand esti in cautarea unei jucarii erotice – in speranta ca vei face cele mai bune alegeri pentru sanatatea ta. Iata la ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi jucarii sexuale.

Jucarii erotice care conțin ftalati

Ftalatii reprezinta un grup de substante chimice care ajuta la atenuarea si cresterea flexibilitatii jucariilor sexuale. De fapt, ei sunt utilizati in numeroase produse de consum. Orice produs din plastic care are un anumit grad de flexibilitate are cel mai probabil si ftalati. Si, in realitate, in ciuda utilizarii pe scara larga a ftalatilor, ei sunt de fapt toxici! Acestia prezinta probleme semnificative de mediu si de sanatate la scara globala.

Nu numai ca sunt considerati cancerigeni, dar pot afecta si sistemul reproducator. Cu toate acestea, pentru majoritatea produselor riscul este relativ scazut, deoarece ftalatii vin in concentratii mai scazute. Pe de alta parte, jucariile sexuale ieftine utilizeaza ftalati in concentratii mari. Acest lucru are sens doar pentru ca jucariile sexuale sunt mult mai groase decat alte produse de consum mai comune care contin ftalati.

Este nevoie de mult mai multi ftalati pentru a obtine un dildo gros si flexibil in comparatie cu o perdea de dus subtire. In plus, substantele devin periculoase pentru ca stau foarte mult in contact cu pielea. Si nu doar cu o regiune a corpului oarecare, ci cu una care este foarte sensibila si fragila. Printre alte efecte ale utilizarii jucariilor erotice cu ftalati amintim si disconfortul in timpul utilizarii si o senzatie acuta de arsura. Iar un lucru poate mai putin stiut este si faptul ca, ftalatii fiind instabili chimic, pigmentul din jucariile tale se poate scurge si poate pata alte jucarii sau sertarul unde il depozitezi. In cazuri extreme (caldura mare, mon cher!), se pot topi!

Jucarii erotice Jelly

Materialul de tip jelly este cel mai ieftin material cand vine vorba de jucarii sexuale. Si dupa cum probabil ai ghicit, aproape intotdeauna vine la pachet cu tone de ftalati. Jucaria foloseste cauciucul ca linie de referinta si adauga ftalatii pentru a-l face flexibil. Drept rezultat, jucariile sexuale gelatinoase pot fi usor realizate in orice forma (si culoare).

In timp ce materialul gelatinos face ca jucariile sexuale sa fie flexibile, ele aproape intotdeauna includ ftalatii impreuna cu o serie de alte substante negative.

O alta problema cu materialul gelatinos este faptul ca poate avea pori mici. Acesti pori capteaza bacteriile, chiar daca cureti corect jucaria.

„Ok, deci, ce optiuni am in acest caz?”, poate te intrebi.

Jucarii erotice din plastic

In timp ce este inca relativ ieftin, plasticul este mult mai sigur din punct de vedere al sanatatii decat gelatina.

Majoritatea materialelor plastice nu utilizeaza ftalati, ceea ce are sens avand in vedere ca ftalatii au rolul de a face materialele flexibile, in timp ce plasticul trebuie mentinut dur si rigid. Deoarece sunt dure, dar netede, jucariile sunt foarte usor de curatat.

Pur si simplu se curata cu apa calda si sapun ca orice alt material plastic. In plus, din punct de vedere al performantei, materialul plastic este un material excelent pentru vibratoare, in special. Acest lucru se datoreaza faptului ca vibratiile se transfera extrem de bine prin materialul rigid. Vibratoarele care utilizeaza un material plastic rigid sunt excelente pentru a spori senzatiile date de vibratii. Singurul dezavantaj real al acestui material este ca aspectul si performantele acestuia nu dau un sentiment de lux.


Jucarii erotice din silicon

Acesta este materialul principal folosit pentru jucariile de brand. Daca o jucarie sexuala utilizeaza silicon, poti fi sigur ca veti obtine un produs de inalta calitate. Spre deosebire de plastic, ofera o senzatie mai moale, si jucaria este foarte placuta la atingere. In plus, desi materialul este moale, nu are pori, spre deosebire de elementele gelatinoase.

Aceasta inseamna ca este imposibil ca orice bacterie sa se acumuleze pe jucarie, atunci cand o cureti bine cu o solutie de curatare. Si cum te poti astepta, jucariile sunt, de asemenea, fara miros si fara gust. Si poate cea mai buna parte despre jucariile sexuale care utilizeaza materialul siliconic este ca rezista mult timp.

Un lucru esential de retinut despre jucariile din silicon este faptul ca nu ar trebui sa folosesti lubrifianti pe baza de silicon in combinatie cu ele. Acest produs poate duce la deteriorarea jucariei in timp. Jucariile pe baza de silicon se impaca bine doar lubrifianti pe baza de apa.

Jucarii erotice din sticla

Jucariile sexuale din sticla sunt dorite, in mare parte, pentru ca ele emana eleganta si sofisticare. Jucariile din sticla sunt superioare si in ceea ce priveste performanta. Ele pot fi folosite inclusiv cu controlul temperaturii dand o senzatie mult mai interesanta. In timp ce numeroase jucarii sexuale functioneaza la temperatura camerei, cele din sticla pot sa fie incalzite sau racite si ofera o senzatie diferita.

Este cu adevarat o senzatie unica, desi este rezervata in mod obisnuit utilizatorilor de jucarii sexuale avansate. Spre deosebire de jucariile sexuale din silicon, jucariile din sticla pot folosi orice tip de lubrifiant, fara a suferi daune pe termen lung. Si dupa cum probabil stii deja, materialul din sticla este inodor, fara gust si, de asemenea, usor de curatat. Sticla este, de asemenea, un material perfect pentru persoanele cu piele sensibila si poate fi considerat cel mai bun material pentru jucarii sexuale premium. Este recomandat insa sa cumperi jucarii de foarte buna calitate, care vin cu garantia ca sticla nu se va sparge si nu va genera accidente.

Speram ca informatiile din articolul nostru ti-au fost utile si ca nu vei pica in plasa pretului mic cand vine vorba de jucarii erotice. Sanatatea ta este mai importanta decat orice, iar cu un mic as in maneca, viata ta intima nu va avea de suferit.


Pareri si comentarii

Nici o postare găsită

Postare noua