​26 de fetișuri sexuale care sunt mult mai comune decât ai crede

14 Noi 2021
de catre l Laur

Termenul "fetiș" poate evoca imagini cu costume negre și dispozitive sexuale complicate, dar este posibil ca tu să fi pus deja în practică unele dintre cele mai comune exemple. (Spanking, cineva?) Ceea ce definește un fetiș nu este atât de mult activitatea sau obiectul dorinței, cât rolul pe care îl joacă în viața cuiva. "Un fetiș este denumit în mod obișnuit un comportament fără de care cineva nu poate fi excitat sexual. Fetișurile pot fi, de asemenea, un termen pe care oamenii îl folosesc pentru a descrie excitarea sexuală care este cuplată cu un obiect de obicei non-sexual"


În timp ce oamenii folosesc adesea termenii "fetiș" și "kink" în mod interschimbabil, un kink înseamnă o activitate sau un comportament de care cineva se bucură și care există în afara "normei" sexului "tradițional", cum ar fi încorporarea cătușelor sau chiar a baloanelor. Gândiți-vă la diferențe în felul următor: Dacă kink-ul cuiva este bondage-ul, probabil că este incredibil de excitat când este legat. Dacă cineva are un fetiș bondage, întreaga sa sexualitate poate gravita în jurul constrângerii. (Există, de asemenea, categoria de turn-ons: lucruri care pur și simplu excită o persoană).

Când ne gândim la kink, ne gândim adesea la BDSM, care implică un schimb de putere erotică prin dominare și supunere. BDSM este pervers, dar nu toate perversiunile se încadrează sub umbrela BDSM. Oamenii au adesea mai multe kink-uri sau fetișuri și că există adesea suprapuneri: De exemplu, cineva se poate implica în bătăi ca parte a unui scenariu de joc de rol în care un partener este îmbrăcat ca o școlăriță și celălalt ca un profesor. Într-un astfel de caz, scenariul ar implica un joc de rol, un joc de impact și chiar un joc de vârstă.

Cercetările sugerează că poate jumătate dintre noi suntem interesați de activități sexuale în afara "normei", așa că, dacă ești interesat să încerci oricare dintre cele de mai jos, fii sigur că nu ești singur. Și, bineînțeles, în cazul oricărui tip de sex, punerea în practică a fetișurilor sau a ciudățeniilor ar trebui să implice întotdeauna un consimțământ entuziast din partea tuturor părților și practici sexuale mai sigure, cum ar fi utilizarea prezervativelor, pentru a preveni sarcinile nedorite și bolile cu transmitere sexuală. Nu trebuie să încerci niciodată ceva care nu este atractiv pentru tine, dar te rugăm să te abții de la a-i face pe alții să se rușineze cu kink-ul. Nu uitați că încercăm să desființăm rușinea sexuală.

Sunteți gata să vă aruncați cu capul înainte? Iată o listă a unora dintre cele mai comune fetișuri și ce presupun acestea.

1. Joc de impact

Jocul de impact înseamnă bătaie, biciuire, bătaie cu palmele și alte forme de lovire consensuală. Spanking-ul este adesea un punct de intrare BDSM ușor și sigur care duce la explorarea mai mult, cum ar fi achiziționarea unei culturi pentru a o folosi cu un partener. Jocul de impact poate varia de la o palmă ușoară pe fund până la o pocnitură de bici.

La fel ca în cazul oricărui kink sau fetiș, este important să se negocieze limitele în prealabil. "Siguranța și confortul sunt cele mai importante aspecte ale kink-ului". Fă-ți temele înainte de a practica jocul cu impact. Discută despre nivelul de intensitate care îți place (sau care îi place partenerului tău), alege un cuvânt de siguranță pentru a opri acțiunea pe loc, dacă este nevoie, și învață ce părți ale corpului sunt sigure pentru impact. Rămâneți la zonele mai cărnoase, cum ar fi fundul și coapsele, și evitați zonele mai puțin protejate în care trăiesc organele, cum ar fi partea inferioară a spatelui.


2. Joc de rol

Nu trebuie să încetezi să te joci de-a vrăjeala atunci când crești mare. Jocul de rol înseamnă să joci o fantezie sexuală cu partenerul (sau partenerii), fie o singură dată, fie ca parte a unei fantezii continue. În timp ce poate fi un fetiș sau o ciudățenie în sine, este, de asemenea, o modalitate sănătoasă de a juca alte fantezii. De exemplu, dacă ai o fantezie medicală și ești excitat de doctori, probabil că nu vrei de fapt ca doctorul tău să devină sexy cu tine, pentru că asta ar fi înfiorător și abuziv. Frumusețea jocului de rol este că îți poți cere partenerului tău să se îmbrace în doctor și să îți satisfaci fantezia în mod consensual în propria casă.

3. Fetișul picioarelor

Un fetiș al picioarelor implică o dorință de a adora picioarele prin acte precum masajul, sărutul și mirosul. Dacă partenerul tău împărtășește faptul că are un fetiș al picioarelor, poate fi inițial strident, dar este o oportunitate pentru tine de a discuta despre o nouă parte potențial interesantă a vieții voastre sexuale împreună. (Și, dacă îți place, gândește-te la toate masajele de picioare care se îndreaptă spre tine!).

4. Sexul anal

Nu trebuie să ai un fetiș anal pentru a face sex anal, dar o mulțime de oameni se excită în mod special cu chestii de fund. Jocul anal poate varia de la adăugarea unui deget în fund în timpul sexului vaginal cu penetrare, la folosirea dopurilor de fund și până la sexul anal cu un penis sau un dildo.

În timp ce sexul anal poate fi sigur și minunat, există o anumită muncă de pregătire implicată. Deoarece gaura fundului nu este autolubrifiantă și adăpostește bacterii care pot duce la infecții dacă sunt transferate în vagin, este important să vă faceți provizii de lubrifiant și să citiți despre eticheta fundului înainte de a vă angaja în jocul anal. Aceasta include măsuri de precauție pentru un sex mai sigur, cum ar fi utilizarea prezervativului. Începeți cu pași mici și mergeți încet, folosind degetele, jucării anale și mult lubrifiant înainte de a trece la obiecte mai mari, cum ar fi dildo-uri sau un penis.

5. Lenjerie intimă

Unul dintre cele mai comune fetișuri se concentrează pe ceva ce poate sta chiar acum în dulapul tău: lenjeria. "[Acest lucru] poate apărea în jocul sexual între și printre indivizi care poate că nici măcar nu se consideră perverși sau că au un fetiș (sau două sau trei)", spune ea. Din nou, în timp ce mulți oameni sunt excitați de lenjeria intimă sexy, lenjeria devine un fetiș atunci când cineva are nevoie ca aceasta să fie prezentă într-un scenariu sexual pentru a se angaja pe deplin sau pentru a se excita.


6. Sexul în grup

Sexul în grup înseamnă a o face cu mai mult de o persoană. Dacă ai dat vreodată swipe pe Tinder, probabil că știi că multe cupluri sunt în căutarea unui al treilea, deși sexul în grup poate însemna mai mult decât o partidă în trei. O orgie este atunci când un grup de persoane de toate genurile fac sex, în timp ce un "gang bang" se referă de obicei la o persoană care face sex cu mai mult de doi membri de alt gen (deși termenul poate avea conotații violente, este folosit și în comunitatea kink pentru a se referi la scenarii consensuale).


7. Joc de senzații

Jocul de senzații se poate referi la o gamă imensă de activități bazate pe primirea sau reținerea de diferiți stimuli. De exemplu, un partener îl poate lega la ochi pe celălalt pentru a-l priva de simțul văzului, o formă de privare senzorială, sau poate trage un cub de gheață de-a lungul pielii, o formă de joc de senzații cunoscută sub numele de joc de temperatură.


8. Controlul orgasmului

Edging, în care partenerul supus este adus în pragul punctului culminant și apoi forțat să se oprească - adesea făcut în mod repetat - este un exemplu de control al orgasmului. Ideea aici este că, atât timp cât dorești, îl lași pe partenerul tău să preia frâiele și să determine când și cum ai orgasm. Ca și în cazul tuturor activităților de aici, oricine se poate angaja în controlul orgasmului, indiferent de organele genitale.

9. Bondage

Bondage este atunci când un partener îl imobilizează pe celălalt. Îți poți lega partenerul folosind obiecte pe care le ai deja prin preajmă, cum ar fi o curea, sau poți achiziționa obiecte kink de specialitate, cum ar fi cătușe sau accesorii de păr transformate în legături de încheieturi. Pentru a vă angaja în siguranță în jocul de constrângere, stabiliți limite și un cuvânt de siguranță, puneți accentul pe consimțământ și comunicare la fiecare pas și începeți încet.


10. Joc psihologic

Unele dintre cele mai intense jocuri sexuale au loc în minte. Expertii se referă la jocul de putere psihologică - un tip de BDSM - ca fiind "controlul minții". Jocul psihologic implică implementarea unui schimb de putere sexuală: Jocul de umilire, de exemplu, ar putea implica faptul că un partener supus se excită când i se spun nume. Amenințările consimțite sunt un exemplu de joc psihologic; un exemplu este cel al unei domme care avertizează un bărbat supus cu un fetiș pentru picioare că va trebui să îi lingă picioarele dacă nu se aliniază și nu face exact ce spune ea.


11. Voyeurismul și exhibiționismul

Voyeurismul - sau obținerea de plăcere sexuală de la privirea altora care sunt dezbrăcați sau fac sex - este mai frecventă decât ai crede. Bineînțeles, ca în cazul oricărui alt fetiș, angajează-te în voyeurism în mod consensual, de exemplu la o petrecere sexuală unde un cuplu ți-a dat permisiunea de a privi; a privi pe cineva fără permisiunea lui nu este niciodată acceptabil. Reversul voyeurismului este exhibiționismul, care înseamnă obținerea plăcerii sexuale permițând altora să te privească. Este plăcerea sexuală de a te da în spectacol. Dacă vă place să vă dați jos la o petrecere sexuală, în spații publice sau chiar acasă cu perdelele deschise, este posibil să fiți un exhibiționist.


12. Încornorarea

Este posibil să fi auzit termenul "încornorat" aruncat în jur ca o insultă de tip alt-right. Este regretabil, deoarece cuckolding este un kink comun de care se poate bucura oricine. În mod tradițional, vorbind în termeni de gen, cuckolding este atunci când un soț se uită cum soția sa (hotwife) face sex cu altcineva (bull). Soțul, alias cuck-ul, poate ajunge să privească, dar este castrat și nu are voie să participe. Este adesea o formă de umilire erotică. Versiunea feminină a unui încornorat este cunoscută sub numele de cuckquean. Cu toate acestea, toate genurile se pot bucura de a fi cuck, hotwife și bull.


13. Umilirea erotică

Umilirea erotică vă permite să vă revendicați rușinea prin faptul că vă excitați de pe urma ei. "Jocul umilirii este un schimb de putere consensual care este un fetiș foarte tipic. Îi poate ajuta pe oameni să vindece părți ale sinelui care ar fi putut fi intimidate în copilărie. Există un sentiment de stăpânire asupra a ceva care poate că a fost anterior non-consensual.

14. Spectrofilia

Spectrofilia se referă la a avea o chestie pentru fantome, deoarece uneori oamenii nu merită. De obicei, implică fantezia unui spirit, dar uneori oamenii cred că au de fapt fac sex cu unul noaptea sau în timp ce dorm. În mod tradițional, un succubus se referă la o fantomă sexuală de sex feminin, iar un incubus este o fantomă de sex masculin care face sex cu oamenii în timp ce dorm.

15. Dominanță și supunere


Dominanța și supunerea se referă la un schimb de putere erotică consensuală între două (sau mai multe) persoane. Deși poate părea înfricoșător, datorită consimțământului și măsurilor de siguranță pe care le iau kinksterii, o scenă D/S poate fi mai sigură decât o întâlnire de tip vanilie. "Ori de câte ori vorbim despre controlul puterii, acesta este cel mai sigur tip de sex pe care partenerii îl pot avea, deoarece există atât de multă comunicare, încredere și vulnerabilitate încorporate în aceste tipuri de schimburi și experiențe sexuale".

16. Autonepiofilia

Autonepiofilia înseamnă copii adulți. Acestor ființe inofensive le place să poarte un scutec încrețit și, adesea, o "mămică" sau o altă figură dominantă hrănitoare are grijă de ei. Este în regulă dacă nu este treaba ta, dar, așa cum le place să spună kinkerilor, nu-i face pe alții să sugă la alții.

17. Urofilie

Urofilie este un nume fantezist pentru jocul cu pipi, dușuri de aur și sporturi de apă. Adesea, în timpul jocului cu pișatul, există un grad de dominare și supunere. De exemplu, puteți vedea un om de afaceri care se duce la dominatoarea sa pentru a se pișa pe el după o zi lungă în care a lătrat la ordine. Alții integrează perversiunea în relațiile lor romantice. "Partenerul meu m-a făcut să fac pipi unul pe celălalt la începutul relației noastre." "Îmi amintesc că am simțit un amestec de gânduri și emoții, toate tabuurile și stereotipurile conform cărora ar fi un "act murdar pentru bătrâni murdari", combinate cu un sentiment de excitare și excitare intensă."

18. Sadism și masochism

Sadismul se referă la o persoană, un sadic, care se excită provocând durere. Omologul lor necesar este masochistul, cei care se excită primind durere erotică. Ca întotdeauna, relațiile S&M necesită consimțământul tuturor părților implicate. Odată ce toate părțile se simt entuziasmate de ceea ce urmează să se întâmple, S&M poate arăta ca jocul cu impact, umilirea erotică sau picurarea de ceară fierbinte unul pe celălalt.

19. Jocul cu ceară

Jocul cu ceară implică picurarea de ceară fierbinte de lumânare pe iubitul tău. Nu numai că jocul cu ceară poate fi extrem de fierbinte (îmi pare rău), dar implică utilizarea unei lumini romantice.

20. Quirofilia

Quirofilia este unul dintre acele perversiuni care sună mai mult de departe decât este: Se referă pur și simplu la o atracție pentru mâini. Fie că îți plac mâinile mari și păroase, fie că îți plac cele moi și delicate, cu manichiură delicată, având în vedere cât de mult ne folosim mâinile în timpul sexului, este un kink extrem de relaționabil.


21. Sarcina

Da, sarcina poate fi rezultatul sexului, dar poate, de asemenea, să excite oamenii. Kink-urile legate de sarcină includ dorința de a lăsa pe cineva însărcinată (uneori cunoscut sub numele de fetiș de reproducere) și o atracție față de persoanele însărcinate. "Primul este unul cu un element de risc. Există un potențial permanent de a fi pentru totdeauna cu consecințele unui act sexual heterosexual neprotejat". Cel de-al doilea poate fi pur și simplu o atracție față de un corp însărcinat sau ar putea fi un tip de joc de vârstă.

22. Tentacule

Dacă ați intrat vreodată într-o gaură neagră de căutare pornografică, este posibil să fi dat peste porno anime cu tentacule. Și da, este în regulă să o găsești excitantă. Nu vă faceți griji, nu aveți nevoie de o caracatiță reală pentru a vă bucura de jocul cu tentacule.

23. Joc de vârstă

Jocul vârstei este ușor de înfiorat, dar este atât de comun încât nici măcar nu-ți dai seama de asta. Dacă un iubit ți-a spus vreodată "bebeluș", te-ai implicat în jocul vârstei. Dar pentru persoanele care se implică cu adevărat în jocul vârstei, acesta poate arăta mai mult ca o situație de tip "tata dom/baby girl", în care rolurile sunt mai pronunțate. Nu uitați că, în cartea noastră, "bebeluș", "tătic" și "mămică" pot fi toate neutre din punct de vedere al genului, așa că alegeți-vă preferatul. "Jocul pe vârste nu este pedofilie", "Este un joc consensual. Dacă cineva este atras de copii, asta nu este joc de vârstă".

24. Joaca cu străinii

Dacă v-ați cuplat vreodată cu un străin, poate chiar înainte de a-i afla numele, felicitări, ați încercat jocul cu străinii.


25. Klismafilia

Klismafilia este excitarea provocată de clisme. Unii oameni, de obicei cei cărora le place să primească sex anal, se vor pregăti în prealabil cu o clismă pentru a se asigura că mizeria este minimă (un truc folosit și pe platourile de filmare porno). Cu toate acestea, alții consideră că clismele în sine sunt excitante. Acest lucru poate face parte dintr-un fetiș medical mai mare și poate implica o fantezie cu un doctor care folosește o clismă pe tine.

26. Electrostimulare

Implică folosirea electricității în scopuri sexuale și da, se poate face în siguranță

Nu uitați, indiferent de fetișul sau kink-ul dumneavoastră, consimțământul este primordial. "Kinks și fetișurile sunt terenuri fertile pentru neînțelegeri dacă consimțământul nu este explicit". Odată obținut consimțământul, exprimarea dorințelor sexuale este unul dintre cele mai sănătoase lucruri pe care le poți face pentru viața ta sexuală: Fetișurile care sunt reprimate în loc să fie exprimate își pot pune amprenta atât asupra indivizilor, cât și asupra relațiilor. Atâta timp cât dorința este sigură și se bazează pe consimțământul tuturor celor implicați, toată lumea merită să o urmărească pe a lor.

Pareri si comentarii

Nici o postare găsită

Adauga un review