Atentie Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Continuarea navigatiei presupune acceptul folosirii cookie-urilor!
OK

BDSM – mituri si realitati

20 Mai 2020
de catre

BDSM-ul continua sa starneasca curiozitate si teama pentru multe persoane. Nici nu e de mirare ca pe internet circula o multime de mituri despre BDSM. Din dorinta de a darama cateva dintre cele mai „comune convingeri” despre ce inseamna BDSM, am realizat aceasta lista care speram sa fie utila celor care inca mai cred ca BDSM-ul este ceva dur si vulgar.


1. Mit: BDSM-ul este un lucru ciudat, de care majoritatea oamenilor nu sunt interesati

Exista o multime de neintelegeri cu privire la cat de obisnuit este BDSM-ul. Expertii in domeniul sexului vad un interes pentru BDSM tot timpul, iar un studiu din 2014 publicat în Journal of Sexual Medicine sugereaza, de asemenea, ca nu este neobisnuit. Peste 65 la suta dintre femeile intervievate au fantezii in care sunt dominate, 47 la suta au fantezii despre faptul ca domina pe altcineva, iar 52 la suta au fantezii ca sunt legate.

2. Mit: BDSM este intotdeauna despre sex

Sexul nu este o parte necesara a actiunii. BDSM nu trebuie sa fie de natura sexuala - unora le place doar pentru putere. Este posibil sa utilizezi tehnicile BDSM fara sa implici sexul.

3. Mit: Puteti observa de la distanta un fan BDSM

Acesta este doar un mit. Un fan BDSM nu trebuie sa arate intr-un anumit fel. De fapt, fanii BDSM pot sa fie pur si simplu persoane normale, sau chiar timide.

4. Mit: Doar persoanele traumatizate sunt atrase de BDSM

Una dintre cele mai mari conceptii gresite este ca oamenii practica BDSM din cauza unui fel de trauma din trecut. Oamenii care practica BDSM nu au nici probleme psihice si nu trebuie musai sa fie traumatizati.

5. Mit: BDSM dauneaza emotional

Cand este facut corect, BDSM poate fi exact opusul. De multe ori oamenii folosesc BDSM ca instrument de vindecare si este recomandat de psihologi. El pare deosebit de util persoanelor care se lupta cu controlul si dinamica puterii.

Pentru a ajuta cuplurile sa scape singure de probleme, sunt si psihologi care vor repartiza exercitiile sexuale pentru a le finaliza acasa.

6. Mit: Persoana dominanta este intotdeauna dominanta

Cand vine vorba de dominare si supunere, exista o multime de termeni pe care oamenii ii pot folosi pentru a se descrie pe ei insisi si pe partenerii lor . Aceste identitati sunt fluide; unii oameni sunt „comutatori”, deci alterneaza intre a fi supusi si a fi dominanti in functie de situatie, explica Jones.

Intr-o scena normala de BDSM, persoana supusa este intotdeauna cea controlata, deoarece are o comanda de siguranta. Un cuvant de siguranta este un termen convenit pe care orice persoana poate sa-l spuna daca are nevoie de o pauza. Deoarece un supus este sub controlul altcuiva, este mai probabil sa aiba nevoie sau sa vrea sa foloseasca un astfel de termen.

7. Mit: aveti nevoie de o camera rosie pentru a face BDSM

Christian Grey ar fi trebuit sa-si economiseasca banii. Sigur, poti cumpara consumabile BDSM, cum ar fi catuse, bice, palete, dopuri anale si franghii. Dar se pot face foarte multe lucruri si cu propriul corp. Se pot utiliza, de asemenea, lucruri din casa, cum ar fi esarfe, cravate si ciorapi, linguri de lemn si asa mai departe. In plus, din moment ce mintea ta este locul de joaca final, este posibil sa nu ai nevoie de alte jucarii.

8. Mit: Daca partenerul tau prefera BDSM, acesta este singurul tip de sex pe care il poti avea

Cand esti nou in BDSM, dar partenerul tau nu este, s-ar putea sa simti ca nu vei primi niciodata altceva. Dar nu trebuie sa te grabesti - persoanele care practica BDSM pot practica, de asemenea, alte tipuri de sex. BDSM nu ar trebui facut niciodata in mod spontan. Cu exceptia cazului in care ai fost alaturi de partenera timp indelungat si voi doi sunteti absolut siguri ca sunteti pe aceeasi lungime de unda, este intotdeauna cel mai bine sa discutati exact ceea ce doriti fiecare.

9. Mit: BDSM este periculos

Comunitatea BDSM se mandreste de fapt cu siguranta fizica si emotionala. Fiecare persoana trebuie sa stabileasca parametri care sa permita tuturor celor implicati sa se bucure de ceea ce se intampla fara a depasi granitele. Daca esti interesat sa incerci BDSM, nu te simti complesit(a) – poti incepe cu pasi mici.

Pret 489  Lei
Pret 449  Lei
Pret 399  Lei
Pret 339  Lei


Pareri si comentarii

Nici o postare găsită

Postare noua

Ultimele articole din blog Ultimele articole din blog