Atentie Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Continuarea navigatiei presupune acceptul folosirii cookie-urilor!
OK

Piercingul genital. Avantaje si dezavantaje

02 Septembrie 2019
de catre

Piercingul genital este o forma de piercing ce implica perforarea unei parti din organele genitale, pentru a crea un loc potrivit in scopul utilizarii de bijuterii. Aceste piercinguri pot fi puse in zona anusului, a perineului, a organelor genitale sau in zona pubiana. Exista si piercinguri ce nu implica perforarea organelor.

Piercingurile genitale pot fi facute atat la barbati, cat si la femei, iar paleta de bijuterii disponibile este chiar foarte diversificata . Infrumusetarea si individualizarea par sa fie cele mai comune motive pentru care o persoana alege un piercing genital. Dar se mai stie ca aceste bijuterii speciala sporesc si placerea sexuala, pentru ca maresc nivelul de stimulare. In cazul in care ati cochetat cu ideea unui piercing mai special de ceva vreme, speram ca acest articol sa va ofere cateva informatii importante pentru ca voi sa luati o decizie corecta si informata.


Avantaje estetice

La fel ca si celelalte tipuri de piercing, cele genitale au rol decorativ si sporesc atractia fata de persoana care le poarta. Sunt si persoane pentru care ceea ce conteaza este in mod exclusiv estetica si chiar daca sunt singurele persoane care isi vad piercingul, il aplica pentru satisfactia proprie.

Unicitate si nonconformism

Pentru ce mai multi utilizatori ai piercingurilor genitale, predomina sentimentul de nonconformism si unicitate. Un studiu efectuata asupra barbatilor a concluzionat ca piercingurile genitale sunt utilizate pentru a iesi din tipare si pentru satisfactia personala, in primul rand.

Mai multa placere si senzatii sporite

Piercingurile genitale sunt cele care maresc placerea sexuala atat in timpul masturbarii, cat si in timpul actului sexual sau in timpul preludiului. Piercingurile genitale feminine fac acest lucru doar in cazul femeilor care le poarta, in timp ce piercingurile genitale masculine sporesc stimularea atat pentru posesor, cat si pentru partener, pentru ca stimuleaza atat zona erogena proprie, cat si peretele vaginal sau anusul partenerului penetrat. Datorita fiziologiei genitale, femeile castiga mai multa placere sexuala datorita piercingurilor genitale ale partenerului.

Utilizarea piercingurilor pentru a impresiona partenerul

Efectul este raportat mai ales in cazul piercingurilor amplasate in penis. Sunt si femei care prefera barbatii cu piercing considerand ca fara, viata intima ar fi plictisitoare fara ele. Spre exemplu, femeile din Borneo au dreptul sa divorteze daca barbatii lor refuza sa isi perforeze organele genitale pentru adaugarea unui piercing. Functia piercingului in acest caz este cea de a spori placerea sexuala prin stimularea si intinderea peretilor vaginali interni.

Piercingurile genitale asigura placere posesorului

In cazul barbatilor, piercingurile care stimuleaza uretra in timpul masturbarii sau in timpul actului sexual, sporesc senzatiile. Piercingurile genitale feminine sporesc placerea atunci cand sunt apropiate de clitoris. Un studiu efectuat pe mai multi subiecti a aratat faptul ca autorii au raportat o relatie buna intre piercingurile clitoridiene verticale si cresterea apetitului sexual sau a nivelului de excitare.

Potentiale riscuri ale piercingului genital

Comparativ cu alte piercinguri, in cazul celor genitale, igiena corecta in timpul perforarii si pe durata perioadei de vindecare, diminueaza riscul de a transmite boli sau de a face infectii. Sunt anumiti medici care considera ca piercingurile genitale la barbati cresc riscul de transmitere a bolilor cu transmitere sexuala si fac ca barierele utilizate in timpul actului sexual, cum ar fi prezervativele, sa fie mai putin eficiente. Majoritatea profesionistilor sau pasionatilor de arta corporala considera ca riscurile acestea nu exista si sunt complet excluse.

Deoarece zona in care sunt amplasate aceste piercinguri este protejata de haine si utilizata rar, piercingurile genitale au sanse reduse de infectie. Nu exista inca studii cu privire la ratele de vindecare, insa studiile separate indica faptul ca mucoasele genitale se vindeca mai repede decat tesutul dermic normal.

Evita imbracamintea mulata

Se recomanda fustele sau pantalonii largi. Pantalonii largi, in cazul barbatilor, ar trebui sa aiba o cusatura mai moale decat blugii traditionali, ceea ce ii face o alegere optima comparativ cu denimul. In plus, nu ar trebui ca utilizatorii sa renunte la lenjerie, chiar daca pare ca zona ar putea sa respire. Este important sa fie purtata lenjeria intima pentru a tine piercingul la locul sau si pentru a reduce traumele sau iritatiile. In plus, lenjeria reprezinta o bariera suplimentara de protectie intre rana in curs de vindecare si germenii externi.


Nu uita de prezervativ

Chiar si persoanele cu un singur partener trebuie sa faca sex mai bland si cu prezervativ. De asemenea, este important sa se evite atingerea in zona piercingului cu mainile murdare. Se interzic baile in bazine, lacuri si jacuzzi. De asemenea, se interzice contactul sexual neprotejat in apa.

Alege o protectie in lenjerie

Piercingurile pot sa se umfle sau sa sangereze timp de cateva zile de la implantare, astfel incat un backup suplimentar poate fi util. Anumite piercinguri implantate direct in glandele clitorale se vindeca in 4 sau 6 saptamani, pe cand piercingurile amplasate mai sus sau mai jos se vindeca in 6-8 saptamani.

Atunci cand scoti bijuteria, rana se inchide rapid

Rana se inchide rapid dupa ce este scos piercingul ceea ce inseamna ca ar trebui ca bijuteria sa fie lasata la locul sau pana cand canalul este complet format si vindecat. Sunt foarte dese cazurile in care femeile si barbatii revin pentru piercing, deoarece rana s-a inchis in doar cateva zeci de minute de la scoaterea temporara a piercingului.

Indiferent de motivele pentru care se opteaza pentru un piercing genital, cu o igiena corespunzatoare nu exista absolut niciun risc pentru utilizator. Asadar, daca erai in cautarea unor senzatii noi in dormitor, poate ca un piercing genital nu mai pare o idee asa de rea.


Pareri si comentarii

Nici o postare găsită

Postare noua

Ultimele articole din blog Ultimele articole din blog