Atentie Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Continuarea navigatiei presupune acceptul folosirii cookie-urilor!
OK

Masturbarea: beneficii si efecte adverse

02 Mai 2019
de catre

Masturbarea este o activitate comuna si reprezinta o modalitate naturala si sigura de a-ti explora corpul, de a simti placerea si de a elibera tensiuni sexuale create. Aceasta se poate intampla oricui, printre oameni din toate mediile, genurile si rasele. In ciuda miturilor, nu exista de fapt efectele secundare fizice nocive ale masturbarii. Cu toate acestea, masturbarea excesiva poate afecta relatiile si viata de zi cu zi.


Inainte de a analiza beneficiile si efectele adverse ale masturbarii, trebuie sa specificam faptul ca aceasta activitate este un act distractiv, normal si sanatos.

Beneficiile masturbarii

Masturbarea este o activitate sexuala sanatoasa. Are multe beneficii pentru sanatatea fizica si psihica. Cercetarile si rapoartele anecdotice sugereaza ca stimularea sexuala, inclusiv stimularea prin masturbare, te poate ajuta sa scapi de stres, sa dormi mai bine, sa iti imbunatatesti starea de spirit, sa te relaxezi, sa simti placere, sa ameliorezi crampele, sa te eliberezi de tensiunea sexuala, sa ai parte de acte sexuale mai bune, sa iti intelegi mai bine dorintele si nevoile.

Cuplurile se pot masturba, de asemenea, pentru a explora diferite dorinte, precum si pentru a evita sarcina. Mai mult, autoplacerea te ajuta sa previi infectiile cu transmitere sexuala.

Masturbarea si cancerul de prostata

Unele studii sugereaza ca ejacularea regulata poate reduce riscul de aparitie a cancerului de prostata, desi medicii nu sunt siguri de ce. Un studiu din 2016 a constatat ca riscul de cancer de prostata a scazut cu aproximativ 20% la barbatii care au ejaculat de cel putin 21 de ori pe luna. Un studiu din 2003 a descoperit, de asemenea, o legatura similara intre ejacularea frecventa si riscul mai scazut al cancerului de prostata.

Masturbarea in timpul sarcinii

Modificarile hormonale in timpul sarcinii determina ca unele femei gravide sa simta o dorinta sexuala sporita. Masturbarea este o modalitate sigura de a elibera tensiunea sexuala in timpul sarcinii. Autoplacerea poate, de asemenea, sa usureze simptomele sarcinii, cum ar fi durerile de spate mai mici. Poti simti crampe usoare, neregulate sau contractii Braxton-Hicks in timpul orgasmului si dupa acesta. Masturbarea poate sa nu fie sigura pentru femeile cu sarcini cu risc crescut. Acest lucru se datoreaza faptului ca orgasmul poate creste sansele de nastere.

Chiar daca masturbarea nu are efecte secundare daunatoare, unii oameni se pot simti vinovati de masturbare sau pot avea probleme cu masturbarea cronica.


Masturbarea si vina

Unii oameni se pot simti vinovati de masturbare din cauza credintelor culturale, spirituale sau religioase. Masturbarea nu este nici gresita, nici imorala, dar poti auzi mesaje care arata ca placerea de sine este murdara si rusinoasa. Daca te simti vinovat de masturbare, vorbeste cu cineva in care ai incredere despre motivul pentru care te simti in felul acesta si despre cum poti trece peste respectiva vina. Terapeutii care se specializeaza in sanatatea sexuala pot fi o resursa buna.

Dependenta de masturbare

Unii oameni isi pot dezvolta o dependenta de masturbare. S-ar putea sa petreci totusi prea mult timp masturandu-te daca masturbarea te face sa sari peste treburile tale sau activitatile zilnice, indeparteaza gandul de munca sau de scoala, te face sa iti anulezi planurile cu prietenii sau familia. Dependenta de masturbare iti poate afecta relatiile si alte parti ale vietii. Masturbarea excesiva iti poate intrerupe munca sau studiile, ceea ce poate duce la scaderea productivitatii.

Masturbarea poate provoaca o scadere a sensibilitatii sexuale

Pentru femeile care au disfunctii sexuale, stimularea sporita - inclusiv masturbarea - poate ajuta la cresterea dorintei si sensibilitatii sexuale. De fapt, doua studii din 2009 au constatat ca utilizarea vibratoarelor in randul femeilor si barbatilor a fost asociata cu o crestere a dorintei, a excitatiei si a functiei sexuale generale. Femeile au raportat, de asemenea, o crestere a lubrifierii, in timp ce barbatii au raportat o functie erectila mai buna, potrivit studiilor.

Masturbarea poate afecta sensibilitatea in timpul sexului pentru barbati din cauza tehnicii lor. Expertii in domeniul sanatatii sexuale recomanda schimbarea tehnicii in timpul masturbarii pentru a restabili nivelurile de sensibilitate in timpul sexului.

Astfel, putem concluziona faptul ca masturbarea are atat efecte pozitive, cat si negative insa daca tii lucrurile sub control si nu exagerezi nu ai de ce sa iti faci griji. Te poti bucura periodic de intimitate cu tine insuti si de momente de relaxare si excitare in singuratare, utilizand chiar jucariile sexuale preferate.

Pret 969  Lei
Pret 809  Lei
Salvati 20%
Pret 800  Lei
Discount: 199  Lei (20%)
Pret 729  Lei


Pareri si comentarii

Nici o postare găsită

Postare noua