Atentie Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Continuarea navigatiei presupune acceptul folosirii cookie-urilor!
OK

De ce nu poti avea orgasm si cum sa remediezi acest lucru

16 Octombrie 2019
de catre


Aproximativ 10% din femei nu au niciodata orgasm, nici alaturi de partener si nici in timp ce se masturbeaza. Foarte multe dintre acestea au gasit rezolvarea problemei prin terapie specifica. Terapia indica faptul ca prima si cea mai importanta lectie este dezvoltarea unui echilibru intre contractare si relaxare in timpul sexului. Ce inseamna mai exact acest echilibru, cum il putem obtine si ce alte variante ne mai sunt disponibile pentru a ne bucura de o viata sexuala sanatoasa si implinita? Ramaneti alaturi de noi pentru a afla.


Tensionarea musculara

Tipul de tensiune care ajuta femeile sa ajunga la orgasm poarta numele de miotonie sau tensiunea musculara. Sunt foarte multe femei care au in mod gresit impresia ca trebuie sa se relaxeze si sa astepte pentru ca au auzit ca relaxarea in timpul sexului este importanta.

Tensiunea musculara este, de cele mai multe ori, necesara pentru orgasm. Cele mai multe femei invata sa aiba orgasm prin acumularea cantitatii normale de tensiune la nivelul feselor, abdomenului si picioarelor. Nimic nu este surprinzator la femeile care au raportat ca cele mai importante contractii sunt in bazin. Acesti muschi contractati pentru a opri fluxul de urina se contracta inconstient datorita exercitiilor kegel practicate.

Legatura dintre contractarea anumitor grupe de muschi si orgasm este reprezentata de excitare. Contractarea sau intinderea anumitor grupe de muschi creste fluxul sanguin in tot corpul si in mod special in zona genitala. Excitarea este o foaie de parcurs care ajuta la obtinerea orgasmului.

Relaxarea creierului

In timpul sexului, o femeie trebuie sa fie concentrata in mod exclusiv pe sex si sa simta senzatiile stimularii. Te relaxezi mai greu? In acest caz ar trebui sa te gandesti in mod clar la ceva care sa te ajute. In timpul sexului unele femei considera ca este util sa se gandeasca la ceva care sa le tina mintea ocupata insa nu este adevarat. Nu iti tine creierul ocupat cu un gand care sa nu te lase sa te bucuri de placerea sexuala.

In timpul sexului tot ce trebuie sa faci este sa iti contracti musculatura si sa faci mintea sa taca. Aceasta tehnica este practica si va functiona in timp. Multe persoane care aplica aceasta tehnica se bucura de succes in obtinera orgasmelor.

Problema medicala care te impiedica sa ai orgasm

In momentul in care terapia nu functioneaza este posibil sa suferi de o afectiune medicala sau de o reactie la un medicament. Ar trebui sa vizitezi un medic specialist pentru a exclude cele doua cauze. Optiune de tratament includ:

 • Dispozitive aprobate care ajuta la cresterea fluxului de sange spre organele genitale;
 • Creme care pot determina cresterea sensibilitatii si care ajuta femeile sa aiba orgasm chiar daca acestea nu sunt toate aprobate de specialisti.

Disfunctia orgasmica

Disfunctia orgasmica este o afectiune care apare in momentul in care o persoana are dificultati in a atinge orgasmul. Aceasta dificultate poate aparea chiar si in momentul in care persoana este excitata din punct de vedere sexual sau este suficient de stimulata. In momentul in care aceasta afectiune apare la femei, este cunoscuta si sub numele de disfunctie orgasmica feminina. Barbatii pot sa experimenteze disfunctii orgasmice insa cazurile intalnite sunt mai putin frecvente.

Orgasmele ofera sentimente intense de eliberare in timpul stimularii sexuale. Ele pot sa varieze ca intensitate, frecventa si durata. Orgasmele pot sa apara cu putina stimulare sexuala insa uneori este necesara o cantitate mai mare de stimulare. Multe femei ajung greu la orgasm chiar si dupa o stimulare intensa. Studiile sugereaza ca sunt mai multe femei care au disfunctie orgasmica sau anorgasmie.

Care sunt cauzele anorgasmiei

De cele mai multe ori este dificil sa fie determinata cauza de baza a disfunctiei orgasmice. Femeile pot sa aiba probleme in atingerea orgasmului din cauze fizice, emotionale sau psihologice. Factorii care ajuta sunt:

 • Varsta inaintata;
 • Afectiunile medicale precum diabetul;
 • Istoricul de interventii chirurgicale ginecologice cum ar fi histerectomia;
 • Utilizarea medicamentelor cum ar fi inhibitorii selectivi ai receptarii serotoninei, luati pentru depresii;
 • Convingeri religioase sau culturale;
 • Timiditate excesiva;
 • Vinovatia pentru ca te bucuri de actul sexual;
 • Istoric de abuz sexual;
 • Probleme ce vizeaza sanatatea mentala cum sunt anxietatea si depresia;
 • Stresul;
 • Stima de sine scazuta;
 • Problemele cu relatiile cum sunt conflictele nerezolvate si lipsa increderii.

Uneori, combinatia acestor situatii si probleme poate genera anorgasmie. Incapacitatea de a avea orgasm poate genera stres ceea ce va ingreuna realizarea orgasmului pe viitor.

Cum se manifesta anorgasmia?

Exista mai multe tipuri de anorgasmie dupa cum urmeaza:

 • Anorgasmia primara – persoanele nu au avut niciodata orgasm;
 • Anorgasmia secundara – dificultati in atingerea orgasmului;
 • Anorgasmie situationala – acesta este cel mai des intalnit tip de anorgasmie si apare in momentul in care persoana poate avea orgasm doar in anumite situatii cum ar fi in timpul sexului oral sau in timpul masturbarii;
 • Anorgasmia generala – este reprezentata de imposibilitatea de a avea orgasm in orice circumstante, chiar si atunci cand persoana este excitata si beneficiaza de suficienta stimulare.

Daca consideri ca ai o disfunctie orgasmica ar trebui sa faci o vizita medicului specialist. acesta va putea pune usor un diagnostic si va oferi planul de tratament corect. Obtinerea ajutorului de la medic este cea mai buna metoda prin care te poti bucura de viata ta sexuala la maximum. O alta idee la fel de buna este sa incerci sa elimini inhibitiile si complexele. Este normal sa simti placere in timpul actului sexual si te poti manifesta asa cum vrei. Nu este nimic gresit in a avea un contact sexual.

Pret 869  Lei
Pret 179  Lei
Pret 169  Lei


Pareri si comentarii

Nici o postare găsită

Postare noua