Atentie Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Continuarea navigatiei presupune acceptul folosirii cookie-urilor!
OK

Ce este Yoni?

21 Februarie 2019
de catre

Pentru majoritatea barbatilor, masajul erotic reprezinta o mare enigma deoarece toti stiu cum ar trebui sa termine insa sunt putini cei care stiu cum ar trebui sa inceapa. Un sfat foarte bun este sa incepeti cu un masaj de relaxare simplu.

Cei mai multi dintre barbati considera ca stiu cum sa aduca partenera pe culmile extazului, dar inca nu au aflat despre yoni, drept urmare acest articol este dedicat in exclusivitate acestui tip de masaj.


Yoni uneori numita pindika, este o reprezentare aniconica a zeitei Shakti in hinduism. Acesta este de obicei prezentat cu lingam si este omologul masculin. Impreuna, ei simbolizeaza fuzionarea microcosmosului si a macrocosmosului, procesul divin etern al creatiei si regenerarii, unirea femininului si a masculinului care recreeaza toata existenta. Yoni este conceptualizat ca gateway al naturii pentru toate nasterile, in special in practicile esoterice Kaula si Tantra, precum si in traditiile hinduismului Shaktism si Shaivism.

Originile Yoni inca din cele mai vechi timpuri

Yoni este un cuvant sanscrit care a fost interpretat pentru a insemna literalmente pantecele si organele feminine de reproducere. De asemenea, defineste organele sexuale feminine precum vaginul, vulva si uterul, sau alternativ originea, in alte contexte. De exemplu, textul Vedanta Brahma Sutras se refera metaforic la conceptul metafizic Brahman ca yoni al universului. Yoni cu iconografie lingam se gaseste in templele Shiva si siturile arheologice ale subcontinentului indian si Asia de Sud-Est, precum si in sculpturi precum Lajja Gauri.

Etimologie si semnificatie

Yoni (sanscrit: योनि), afirma Monier Monier-Williams, apare in Rigveda si in alte literaturi vedice in sensul organelor reproductive si regenerative legare de viata feminina, precum si in sensul sursei, originii, fantanii, locului nasterii, uterul, cuibul, adapostul, incinta focului. Alte semnificatii contextuale ale termenului includ rasa, casta, familie, simbol de fertilitate, boabe sau seminte. Este o metafora si o icoana spirituala in hinduism pentru originea si puterile regenerative feminine in natura existentei. Brahma Sutras numeste metaforic conceptul metafizic Brahman ca yoni al universului, pe care Adi Shankara il afirma in comentariile sale, ca fiind cauza materiala si sursa universului.

Potrivit indologilor Constance Jones si James D. Ryan, yoni simbolizeaza principiul feminin in toate formele de viata, precum si `ciclurile sezoniere si vegetative ale pamantului", deci este o emblema de semnificatie cosmologica. Yoni este o metafora a locului natural al tuturor nasterilor, in special in traditiile hinduismului Shaktism si Shaivism, precum si in sectele esoterice Kaula si Tantra. Yoni, impreuna cu lingamul, este un simbol pentru prakriti, creatia sa ciclica si dizolvarea. Potrivit lui Corinne Dempsey, profesor de studii religioase, Yoni este o „forma aniconica a zeitei" in hinduism, principiul feminin Shakti.

Yoni este uneori numit pindika. Baza pe care se situeaza lingam-yoni este numita pitha, dar in unele texte, cum ar fi Nisvasa tattva samhita si Mohacudottara, termenul pitha se refera generic la lingam si la yoni.

Yoni in istorie

Figurinele recuperate din valea Zhob dateaza din mileniul al IV-lea i.Hr. prezinta sanii pronuntati si yoni, iar acestea s-ar putea sa fi fost simboluri de fertilitate folosite in vremurile preistorice, care in cele din urma au evoluat in simboluri spirituale ulterioare. Potrivit lui David Lemming, traditia de inchinare yoni dateaza de la perioada pre-Vedica, in perioada cuprinsa intre 4000 si 1000 i.Hr.

Yoni a servit ca simbol divin din cele mai vechi timpuri si ar putea fi cea mai veche icoana spirituala nu numai in India, ci si in multe culturi antice. Unele din culturile vestice ortodoxe, afirma indologul Laura Amazzone, au tratat organele sexuale feminine si sexualitatea in general ca subiect tabu, dar in religiile indiene si in alte culturi antice yoni a fost mult timp acceptat ca un profund adevar cosmologic si filosofic, potentialul si puterea feminina, interconectate in mod misterios cu ciclurile periodice naturale ale lunii, pamantului si existentei.

Yoni este considerat o reprezentare abstracta a Shakti si Devi, forta creatoare care se misca prin intregul univers. In tantra, yoni este originea vietii.


Yoni in Arheologie

Arheologii din perioada coloniala John Marshall si Ernest Mackay au sugerat ca anumite pietre lustruite cu gauri gasite pe siturile Harappan pot fi dovezi ale inchinarii yoni-linga in civilizatia din Indus Valley. Cercetatorii, cum ar fi Arthur Llewellyn Basham, contesta faptul ca astfel de artefacte descoperite la siturile arheologice ale siturilor din Indus Valley sunt yoni. De exemplu, Jones si Ryan afirma ca formele lingam / yoni au fost recuperate din siturile arheologice de la Harappa si Mohenjo-daro, parte a Civilizatiei din Valea Indusului. Spre deosebire de aceasta, Jane McIntosh afirma ca pietrele inelate cu gauri au fost considerate ca fiind probabil yoni. Ulterior, descoperirile din situl Dholavira si studii suplimentare au demonstrat ca acestea erau componente ale pilonului, deoarece „pietrele inelate trunchiate cu gauri" reprezinta componente arhitecturale integrale ale pilonilor. Cu toate acestea, in statele McIntosh, folosirea acestor structuri in arhitectura nu exclud semnificatia lor religioasa simultana ca yoni.

Potrivit indologului Asko Parpola, „este adevarat ca ipotezele lui Marshall si Mackay despre inchinarea la lingam si yoni de catre Harappani s-au odihnit pe motive destul de subtiri si ca, de exemplu, interpretarea asa-numitelor pietre de inel ca yoni pare incontestabila". El citeaza lucrarea Dales din 1984, care afirma ca „cu singura exceptie a fotografiei neidentificate a unui obiect fals realist in raportul lui Marshall, nu exista dovezi arheologice care sa sustina pretentiile unor aspecte speciale ale religiei Harappan". Cu toate acestea, adauga Parpola, o reexaminare la siturile din Indus Valley sugereaza ca ipoteza lui Mackay nu poate fi exclusa deoarece la Harappan au fost identificate scene erotice si sexuale, cum ar fi barbatii in erectie, femeile goale, un cuplu uman avand semne sexuale etc.

Literatura sanscrita despre yoni

Termenul yoni si derivatii sai apar in medicina veche si in textele sanskrite legate de chirurgie, cum ar fi Sushruta Samhita si Charaka Samhita. In acest context, yoni se refera in general la „organele feminine sexuale si procreative" . Potrivit indologilor Rahul Das si Gerrit Meulenbeld cunoscuti pentru traducerile si revizuirile literaturii medicale sanscrtice antice si a altor literaturi, yoni de obicei denota vaginul sau vulva, in sensul tehnic include si uterul impreuna cu acestea; uneori inseamna pur si simplu uter, vagin, desi aceasta analogie se face atat de rar. Potrivit lui Amit Rupapara yoni-roga inseamna „tulburari ginecologice" si yoni-varti inseamna „supozitor vaginal". Charaka Samhita isi dedica cel de-al 30-lea capitol din Chikitsa Sthana lui yoni-vyapath sau „tulburari ginecologice".

In literatura sanscrita legata de sexualitate, precum si in literatura tantrica, yoni are multe straturi de semnificatii. Sensul sau literal este „genital feminina", dar cuprinde si alte semnificatii, cum ar fi „uterul, originea si sursa". In unele literaturi indice yoni inseamna vagin, si alte organe considerate simbol divin al placerii sexuale, matricea generarii placerii si forma vizibila a lui Shakti.


Literatura orientala

Orientalistii si misionarii crestini, crescuti in stil victorian, unde sexul si imaginile sexuale erau subiecte tabu, au fost socati si au fost ostili la iconografia yoni si la ritualurile la care au asistat. Literatura coloniala si misionara din secolul al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea a descris yoni, lingam-yoni si teologia asemanatoare ca obscene, corupte, licentioase, hipersexualizate, puerile, impure, demonice si o cultura care a devenit prea feminina si dizolvata. Pentru hindusi, in special pentru saivi, aceste icoane si idei au fost abstractul, simbolul intregii creatii si al spiritualitatii. Distrugerea coloniala a declansat in parte reactia opusa a nationalistilor bengali, care au valorificat mai explicit femininul. Vivekananda a cerut renasterea Zeitei Mamei ca o forta feminina, invitand conationalii sai „sa o proclame in intreaga lume cu vocea pacii si a binecuvantarii".

Potrivit lui Wendy Doniger, termenii lingam si yoni au devenit in mod explicit asociati cu organele sexuale umane in imaginatia occidentala, dupa populara prima traducere Kamasutra a lui Sir Richard Burton in 1883. In traducerea sa, desi textul sanscrtic original nu foloseste cuvintele lingam sau yoni pentru organele sexuale si aproape intotdeauna foloseste alti termeni, Burton a evitat in mod vadit termenii obsceni pentru mentalitatea victoriana, evitand utilizarea unor cuvinte precum penisul, vulva, vaginul si alti termeni sexuali directi sau indirecti in textul din sanscrita pentru a discuta despre sex, relatiile sexuale si pozitiile sexuale umane.

Burton a folosit termenii lingam si yoni in cadrul traducerii. Acesta substituire constienta gresita a cuvintelor, declara Doniger, si a servit astfel la orientalizarea textului pentru cititorii englezi, asigurandu-i sau pretinzand ca textul nu era despre organele sexuale reale, organele lor sexuale, ci numai despre organe ale unor oameni ciudati si intunecati de departe. Literatura orientalista similara a misionarilor crestini si a erei britanice, spune Doniger, a desprins toate semnificatiile spirituale si a insistat numai asupra interpretarii vulgare victoriene si au avut un efect negativ asupra perceptiei de sine pe care hindusii o aveau asupra propriilor lor trupuri si au tratat cu rusine aspectele mai sensibile ale propriei lor literaturi religioase. Unii hindusi contemporani in pasiunea lor de spiritualizare a hinduismului si pentru campania lor Hindutva, au cautat sa modifice semnificatiile sexuale istorice pamantesti si sa insiste numai asupra sensului spiritual abstract.

Masajul yoni

Despre masajul Yoni ne va explica mai multe un guru Yoni cu experienta. Cand am studiat Tantra in India timp de noua ani, am fost inspirat in special de conceptul de sexualitate sacra. Este o idee antica care ii pierde pe multi occidentali. Am iubit in mod deosebit ideea de a te apropia de corpul femeii - in special de vaginul ei - cu un sentiment de inchinare.

Vaginul este numit yoni in sanscrita si se traduce liber in un spatiu sacru. In filosofia Tantrei, abordam vaginul dintr-un loc de iubire si respect maxim. Masajul Yoni este o practica destinata sa onoreze cu adevarat o femeie, sa-i dea placere si sa exploreze partea sacra a sexualitatii noastre.

Nu este vorba de un orgasm. Este vorba de a incerca sa simtiti din ce in ce mai multa placere care va deveni valuri de orgasme multiple in timpul masajului. Poate fi facut singur sau facut de un partener, fie individual, fie ca preludiu pentru sex. Este deosebit de benefic pentru femeile care nu au avut niciodata orgasme.

Masajul Yoni va ofera timp sa va explorati incet corpul intr-un mod mai senzual. De asemenea, poate ajuta femeile care au orgasm si obosesc sa isi pregateasca corpul pentru a obtine orgasme multiple. Poate fi foarte vindecator pentru cei care au suferit traume sexuale in trecutul lor, deoarece abordarea si tehnica au de-a face cu femeia, facand-o sa se simta iubita, respectata, venerata si onorata.

Ca parte a activitatii mele de sexolog si antrenor Tantra, ajut la modernizarea secretelor antice din Kama Sutra.

Iata cum puteti incepe sa explorati masajul Yoni:

Stabiliti locul de actiune

Asa cum trebuie sa explorati toate lucrurile noi, incepeti cu o minte deschisa, cu inima deschisa si fara judecata dar mai ales fara inhibitii. Stati pe spate intr-un loc confortabil, cu o perna sub solduri, cu genunchii ridicati si cu picioarele pe pamant. Savurati uleiul de masaj preferat. Prefer ulei de nuca de cocos pentru textura matasoasa si aroma senzuala.

Conectati-va prin respiratie

Activitatea de respiratie este un element cheie in orice practica Tantra. Cea pe care o vom folosi aici se numeste respiratia bliss. Intindeti-va gatul intr-o pozitie relaxata, inhalati si ascultati aerul care intra in plamani, apoi expirati si ascultati din nou sunetul. Continuati sa respirati adanc, lent si audibil.

Aceasta va motiveaza sa va ghidati spre interiorul corpului si va mentine in afara mintii si va ajuta sa raspanditi energia orgasmica in intregul corp. Nu vrem energia doar in clitoris. Acest tip de respiratie profunda poate ajuta la mutarea acelei energii de la yoni la toate partile corpului.


Incalziti-va

In timp ce stimularea clitorisului este un preludiu extraordinar pentru relatii sexuale, un masaj corporal sau un masaj tantric al sanilor este o etapa de incalzire importanta pentru masajul yoni. Scopul aici este sa va relaxati si sa dezvoltati incet excitarea.

Incepeti cu ulei de nuca de cocos pe abdomen si masati usor acolo. Pantecele este o zona adesea trecuta cu vederea in explorarea corpului femeii, dar are multe terminatii nervoase. Masati toracele si coastele, intre sani si abdomenul inferior.

Odata ce corpul incepe sa raspunda, incepeti incet cu sanii inainte de a va apropia de areola - nu atingeti inca sfarcurile. Odata ce corpul ei raspunde mai mult, incepeti sa atingeti sfarcurile prin alternarea intre cercuri si ciupituri, si intre miscari delicate, medii si atingeri puternice.

Cele cinci tehnici de masaj Yoni

Odata ce i-ati incalzit corpul cu un masaj pe sani si stimularea mamelonului, treceti la masajul yoni.

Cercuri

Atingeti varful clitorisului cu varful degetului cu miscari circulare pentru a stimula excitarea, variind de la cercuri mai mici la cele mai mari. Alternati presiunea de la mica la mare.

Apasarea si tragerea

Impingeti in jos clitorisul si faceti mici impingeri si trageri, apoi glisati degetul pe arborele clitorisului. Faceti acest lucru pe ambele parti ale sale, tinand cont de faptul ca unele femei sunt mai sensibile pe o parte a clitorisului decat pe alta.

Miscari delicate

Pentru a trage clitorisul, trageti-l usor de la corp prin prinderea laterala si tragand inainte si inapoi. De asemenea, puteti aplica aceleasi miscari si pentru labii. Mentineti miscari variate din partea de sus a clitorisului pana la labii. Pentru a roti clitorisul, incepeti sa il tineti ferm si sa il miscati intre degetul mare si degetul aratator, ca si cand v-ati juca cu un obiect rotund.

Apasati

Folosind unul sau mai multe degete, atingeti clitorisul in diferite ritmuri, de la ritm rapid la lent, pentru a afla la ce raspunde cel mai mult organismului.

Masajul punctului G

Pentru a gasi punctul G, curbati primele doua degete sub forma literei C si glisati-le in vagin. Simtiti pentru o bucata de piele moale, spongioasa din spatele clitorisului. Puteti sa masati facand o miscare blanda cu degetele dvs. curbate. Variati intre atingeri rapide si lente. De asemenea, puteti excita clitorisul simultan cu cealalta mana sau puteti pune presiune pe zona pubiana.

Asigurati-va ca amestecati toate cele de mai sus si realizati stimularea clitorisului in diferite moduri, in timp ce implicati, de asemenea, punctul G si sfarcurile.

Ce este orgasmul si cum se amana?

Scopul este de a ajunge la marginea orgasmului din nou si din nou. Cand corpul pare gata sa explodeze, incetiniti, retrageti-va, apoi incepeti din nou pentru a crea mai multe valuri de orgasme in loc de unul singur.

In timpul perioadelor de racire, plasati-va mana pe inima pentru a va mentine corpul legat la pamant, conectat si simtind energia iubitoare. Apoi, construiti excitarea inapoi pana la marginea orgasmului, iar apoi intoarceti-va si incetiniti ritmul.

Cu cat este mai lung preludiul, cu atat se va experimenta mai multa placere.


Masaj pentru orgasm si vindecare

Vaginul si energia sexuala sunt sursele de putere. Cu toate acestea, atat de multe femei sunt deconectate de la lucrurile care le vor elibera ca oameni, si le vor da puterea creativa de a-si modela viata.

Corpul tau este o reflectare continua a starii de constiinta. El poarta anii experientelor tale si, in cazul traumelor nerezolvate, acestea sunt, de asemenea, tinute minte de organism chiar si cand pare ca le-ai uitat.

Daca nu sunt vindecate si eliberate, ele creeaza blocaje energetice care, in cele din urma, apar ca boli fizice precum:

 • Libido scazut
 • Anorgasmia
 • Dificultate in orgasm
 • Durerea in timpul sexului
 • Lipsa de lubrifiere
 • Probleme cu menstruatia si menopauza

Si lista continua.

Vaginul tau nu este acolo doar pentru sex si procreare. Incearca sa-ti spuna ceva. Are nevoie de dragoste, atentie si vindecare.

Organele reproductive stocheaza emotii si traume legate de sex si relatii. In cazul in care sunt pline de energie blocata, femeile se vor disocia de vagin, sani, uter si acest lucru poate duce deseori la intreruperea relatiilor sexuale.

Te poti vindeca singura prin masaj Yoni

Cand o faci, yoni-ul tau va fi:

 • Magnetic. Va atrage lucruri bune.
 • Busola ta. Te va conduce spre lucruri mari si decizii bune.
 • Un salvator de viata. A ta si a partenerului tau.
 • Plin de orgasme, in special cele vaginale - G-Spot, ejaculator si cervical.
 • O sursa creativa. Cele mai bune idei vor veni din vagin.

Yoni pe propria persoana

Saloanele Spa Tantrice se diferentiaza de saloanele normale cu noi modalitati de masaj, de la woo-woo pana la cele de-a dreptul ciudate – masaje de tipul cbd, masaje cu cristale de inalta vibratie si tratamente aprobate de celebritati care implica muscaturi. Dar exista un singur tip de masaj exterior pe care cu siguranta nu-l vei vedea la spa-ul tau preferat prea curand: masajul yoni.

Practic, un masaj yoni este un masaj tantric pentru vagin, iar radacinile sale merg mult in trecut. Cuvantul yoni „provine din vechiul limbaj sanscrit", spune Mare Simone, educatoarea tantra certificata, care a invatat despre masajul yoni de la Charles Muir, alias nasul tantrei. „Inseamna spatiul sacru de unde vine viata".

Desi un masaj yoni poate duce cu siguranta la punctul culminant, un orgasm nu este de fapt intentia.

„Scopul principal al unui masaj yoni este cu adevarat vindecarea si trezirea placerii", spune Simone.

Este vorba de o experienta incredibil de puternica, transformatoare, mai mult decat orice altceva.

Unul dintre beneficiile unui masaj yoni este educatia. Majoritatea femeilor sunt familiarizate cu partile exterioare ale vaginului, cum ar fi clitorisul, dar multe zone erogene ale femeii sunt ascunse, spune Simone. Invatati cum sa va conectati mai mult la ceea ce se afla in interiorul canalului vaginal – ca de exemplu G – si acest lucru poate fi o deschidere superba a ochilor.


Celalalt beneficiu al unui masaj yoni, spune Simone, este sa elibereze tensiunea si emotiile pe care femeile tind sa le detina in zonele lor pelvine, fara sa le cunoasca. Si nici nu trebuie sa provina de la traume sexuale violente - uneori este doar faptul ca sexul este inca considerat tabu sau rusinos in multe cercuri.

Puteti sa va faceti un masaj yoni sau puteti cere asta unui partener sau chiar unui profesionist, cum ar fi Simone. Dar, de dragul acestui articol, ea impartaseste sfaturi cu privire la modul de a-ti face masaj singura. Ganditi-va doar la aceasta ca o forma de masturbare deosebit de constienta.

Creati o ambianta

Inainte de a va face masajul yoni, Simone sugereaza sa setati scena cu o anumita iluminare de efect, probabil, sa faceti o baie in prealabil. Si nu va faceti griji sa nu faceti acest lucru special, de exemplu, puteti sa aruncati niste petale de flori in baie sau pe pat, daca asta va excita foarte tare.

Obtineti clar ce doriti de la experienta

Simone recomanda inceperea masajului prin stabilirea unei intentii mai mari decat a avea un orgasm. Ar putea fi ceva de genul deschiderii inimii sau atragerea unui partener.

„Aceste intentii genereaza o un val mult mai profund pentru o placere dorita", spune ea. "Atunci devine ceva dincolo de fizic. Atunci devine cu adevarat o experienta sexuala magica, cosmica. Felul care te lasa sa te simti transformat si eliberat.”

Incepeti cu linistea

Inainte de a trece la actiune, luati cateva momente pentru a fi linistiti si pentru a va conecta cu corpul. Simone prescrie o mudra, care este o pozitie a mainilor care genereaza energie. Pentru a crea mudra, faceti o inima cu mainile atingand degetul mare si toate degetele impreuna. Puneti mudra in forma de inima direct peste vulva, astfel incat cu degetele atingeti baza clitorisului si degetele ating arborele clitorisului. Apoi, respirati in spatiul respectiv si simtiti ce se intampla fara nici o asteptare, spune ea. Ea spune ca acesta este momentul de conectare cu propriul yoni. Poate parea amuzant dar este foarte relaxant.

Daca starea de spirit este incordata, puteti adauga si o miscare la mudra.

„Dansul si miscarile de sold sunt o modalitate foarte buna de a incalzi corpul pentru un masaj yoni", spune Simone. „El construieste puterea si construieste fluxul de sange in acea regiune si o face cu adevarat usor incarcat".

Incepeti masajul

Odata ce va simtiti gata, puteti incepe actiunea de masaj - si va puteti simti liber sa explorati putin mai mult decat ati face de obicei in timpul sexului. Este foarte important sa masati si sa palpati intreaga vulva, spune Simone. Acesta este, de asemenea, timpul perfect pentru a folosi un lubrifiant. Simone prefera sa pastreze lucrurile naturale si foloseste ulei de cocos multifunctional, desi acum exista o multime de lubrifianti de diverse tipuri din care puteti alege.

Pret 209  Lei
Pret 179  Lei
Pret 179  Lei

Exista diferite tehnici in tantra care sunt folosite in timpul unui masaj yoni. Penetrarea este una dintre ele. Incepeti cu un deget, spune Simone, de preferinta de la mana dvs. dominanta. Apoi, puneti cealalta mana peste clitoris. Efectuarea contactului in interior si in exterior conecteaza simultan ambele zone. Apoi, puteti sa atingeti peretele superior al canalului vaginal cu degetul pentru a canaliza placerea in zona respectiva. Apoi treceti la miscari circulare si in miscari laterale-oblice.

Ascultati-va corpul

Pe tot parcursul procesului, cel mai important lucru de retinut este sa va miscati incet.

„Fiti curiosi si ascultati-va yoni-ul fara alt scop decat a oferi placere si dragoste", spune Simone.

Simtiti pentru orice tensiune, durere sau amorteala. Daca gasiti astfel de zone de disconfort, ramaneti in acea zona si excitati-o pentru a va ajuta sa eliberati ceea ce exista. Se pot ivi tot felul de emotii - frica, furie, tristete - sau amintiri. Simone recomanda sa imbratiseze totul si sa lasam senzatiile sa se ridice la suprafata. Emiterea oricaror sunete pe care simtiti sa le scoateti este, de asemenea, foarte incurajata.

Intrerupeti daca sunteti gata de orgasm

Desi ar putea fi dificil, Simone va incurajeaza sa faceti o pauza chiar inainte de incheierea fericita.

„Simtiti valul excitarii si dispersati o parte din acea energie, pentru ca atunci orgasmul devine mai profund si mai indeplinit", spune ea. „Daca sunteti doar in cursa spre punctul culminant, acesta poate fi obtinut foarte rapid. Dar daca o femeie incetineste si chiar se antreneaza sa se simta excitata ca niste valuri ale unui ocean care radiaza in tot corpul, atunci orgasmul devine spiritual si tantric si se adreseaza intregului corp".

Bucurati-va de lumina ulterioara

Odata ce masajul yoni s-a incheiat, stati o clipa pentru a absorbi totul, spune Simone. Ea va recomanda sa atingeti yoni-ul cu o singura mana si sa plasati cealalta mana pe o zona a corpului in care doriti sa canalizati acea energie.

Dupa aceea, puteti medita sau puteti trage un pui de somn. Jurnalul este, de asemenea, un ritual de dupa masajul yoni foarte puternic.

„Atat de mult se poate intampla in timpul unui masaj yoni ca, daca nu capturati senzatia sau momentul cumva, s-ar putea sa pierdeti unele dintre nuantele subtile ale unui loc atat de adanc si conectat", explica Simone. Care a fost experienta? Ce sentimente, imagini sau amintiri au aparut? Scrieti-o in jurnal - simtiti-va libera sa faceti totul a doua zi.”

Ce sunt ouale Yoni?

Ouale pentru yoni sau din jad, netede si lustruite, au fost folosite pentru o perioada de peste 2000 de ani pentru a intari podeaua pelviana in randul femeilor de varsta superioara si taoiste. Femeile americane, de asemenea, au practicat aceasta tehnica veche, pe continentul indepartat, la fel ca si femeile africane in patria lor, desi folosesc o varietate diferita de piatra.

Metodologia nu a variat mult in miile de ani de practica. Se introduce un mic ou de piatra in vagin, in scopul instruirii si construirii musculaturii. Odata ce greutatea este acolo, faceti cateva exercitii Kegel si simtiti radiatia. Discutati cu formatorul personal si veti descoperi ca, atunci cand greutatile sunt in interior, va cresteti initial sensibilitatea. Acest lucru nu inseamna ca „purtarea oualor" dauneaza corpului. Incepeti sa observati ca anumite zone au legaturi nervoase pe care nu le cunosteati: vaginul. Un alt bonus suplimentar este ca, atunci cand va antrenati cu greutati care ating centrul de placere, va imbunatatiti capacitatea de a simti placere. Aceasta inseamna orgasme mai puternice si mai lungi. De asemenea, cresteti elasticitatea vaginala si controlul vezicii urinare.


Care este diferenta dintre oua si bilele Ben Wa?

Nu exista alta diferenta decat ca cele facute de om sunt de piatra si bilele Ben Wa nu sunt. Datorita popularitatii „50 Shades of Grey", fiecare fan din America se pregateste pentru a-si ridica bilele Ben Wa, ceea ce este, in mintea noastra, un lucru minunat. Vorbim despre o schimbare de gandire. Este pur si simplu o chestiune de preferinta - vrei metal in interiorul tau sau piatra?

Cum se folosesc ouale Yoni

Exista greutati diferite si tipuri diferite de pietre din care puteti alege in incercarea voastra, pentru a gasi piatra perfecta. Majoritatea femeilor aleg un ou de dimensiuni medii pentru a incepe cu el si frecvent se uita la cuart, jad sau aventurin. Cu cat oul este mai mic, cu atat este mai greu sa simtiti ceva, deci este mai bine sa incepeti cu un ou care are o anumita dimensiune. S-ar putea dori, de asemenea, un ou care este foarte fin, spre deosebire de cele abrazive care pot fi deranjante pentru incepatori. Sunt si oua care au un orificiu in interior de astfel incat sa puteti atasa o sfoara pentru o scoatere usoara. Nu va ingrijorati de pierderea pietrei. Acest lucru este imposibil din punct de vedere anatomic datorita prezentei colului uterin. Cu o relaxare adecvata si o buna respiratie sanatoasa, acea bijuterie mica va aparea frumos si usor inapoi afara.

Care sunt avantajele oferite de ouale Yoni fata de alte jucarii sexuale mai flexibile?

Ca femei, ar trebui sa avem incredere in placerea noastra fata de noi insine. Jucariile blande sunt minunate, insa sexualitatea noastra depinde de noi pentru explorare, ingrijire si protectie. Gasirea tehnicilor vechi ca mijloc de a ajuta in procesul nostru de descoperire poate fi atat de vindecatoare, ca sa nu mai vorbim, de distractiva incat merita sa incercam.

Chiar iti recomandam sa iti acorzi timp pentru a-ti face placerea si sa ai atata timp cat doresti doar pentru tine. Ouale Yoni sunt o cale spre eliberarea sexuala intr-o lume larga plina de practici indigene. Femeile si-au imaginat cum sa-si coloreze lumea de mult timp si suntem intr-un loc in care sa profitam de acea cunoastere adunata in timp.


Pareri si comentarii

Nici o postare găsită

Postare noua

Ultimele articole din blog Ultimele articole din blog