Atentie Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Continuarea navigatiei presupune acceptul folosirii cookie-urilor!
OK

Secretele sexualitatii taoiste

18 Octombrie 2019
de catre

Taoismul este o traditie spirituala care se refera inclusiv la dorinta noastra sexuala si o foloseste in corp ca forta pentru vindecare si crestere spirituala. Dorinta este o parte bogata si puternica a experientei noastre umane. Taoistii se gandesc la dorinta, numita energie sexuala sau jing chi, ca parte a energiei noastre de viata, sau chi.

A fi pasional inseamna a fi plin de chi. Cuvintele dorinta sau pasiune contin un sentiment de dor si fervoare care includ sexul, dar reflecta si cele mai puternice sentimente ale noastre despre viata. Cand suntem pasionati de orice - familie, munca, spiritualitatea noastra, o cauza sociala importanta - investim chi-ul nostru in aceasta experienta. Pasiunea este ceea ce ne deplaseaza spre actiune si, in final, este ceea ce ne ofera bucurie. Suntem pasionati de lucrurile care conteaza cel mai mult pentru noi.


Vorbim adesea despre „a fi excitat” ca si cum am fi invadati de o forta demonica. Dar energia puternica a excitatiei este fundamentala pentru umanitatea noastra. Nu este, asa cum au invatat ganditorii religiosi conservatori, o forta intunecata care ne separa de Dumnezeu, ci este esenta a ceea ce ne poate ajuta sa traim vieti dinamice si roditoare.

Energia sexuala este atat de puternica, incat a determinat majoritatea religiilor sa controleze si sa restrictioneze comportamentul sexual, in special comportamentul femeilor. Restabilirea legaturii noastre cu dorinta face parte din recuperarea puterii noastre personale.

Dupa ce v-ati trezit pasiunea sau energia sexuala, practicile iubirii vindecatoare, te pot invata cum sa directionezi si sa iti perfectionezi energia sexuala, astfel incat sa poti beneficia de darurile sale. Desi lumea noastra moderna sufera de ignoranta despre sexualitate pe de o parte si exploatarea flagranta a sexualitatii pe de alta parte, iubirea vindecatoare ofera intelepciune veche de cateva mii de ani despre cum sa traim in corpurile noastre ca fiinte sexuale si sa ne folosim pasiunea pentru a deveni ceea ce dorim.

Secretele taoiste ale sexualitatii

Taoismul este fundamentul filozofiei si medicinei chineze. Este un sistem fizic si spiritual cuprinzator care ajuta indivizii sa isi atinga potentialul cel mai inalt. Este probabil cel mai cunoscut ca baza pentru medicina traditionala chineza, care include acupunctura, terapia pe baza de plante, nutritia, masajul, meditatia energetica numita Chi Kung si arta martiala numita Tai Chi Chuan.

„Chi”, cuvantul chinez pentru energia vietii, este forta din corpurile noastre si din universul care genereaza viata. Cuvantul in sine are multe traduceri, precum energie, aer, respiratie, vant sau esenta vitala. Exista 49 de culturi din intreaga lume care inteleg conceptul de chi intr-o forma sau alta; exemple includ Ki (japoneza), Prana (sanscrita), plaman (Tibet), Neyatoneyah (Lakota Sioux), Num (Kalahari Kung) si Ruach (ebraica).

„Cultura occidentala” si medicina alopata, adesea numita medicina occidentala sau conventionala, este una dintre putinele culturi care nu are un concept similar, desi recunoaste rolul energiei la nivel molecular. Medicina occidentala este extrem de eficienta pentru tratarea bolilor acute si a leziunilor traumatice. Cu toate acestea, unii cred ca absenta acestui concept de „forta de viata” este cea care ii limiteaza eficacitatea in tratarea bolilor cronice.

Medicina occidentala abia incepe sa recunoasca ceea ce taoistii stiu de mai bine de 2.000 de ani, si anume faptul ca directionand fluxul fortei noastre de viata, chi-ul nostru ne poate imbunatati sanatatea si vitalitatea.


Activarea si mutarea energiei

Citind tehnicile specifice sexualitatii taoiste, poti invata sa iti folosesti concentrarea si respiratia pentru a activa si a deplasa energia; aceasta practica se numeste Chi Kung. Ea implica atat exercitii de concentrare, cat si miscari simple pentru a facilita fluxul de chi.

Folosit in toata China si acum practicat pe scara larga in Statele Unite, Chi Kung este o practica straveche si eficienta pentru multe probleme de sanatate.

Dupa ce vei constientiza Chi-ul tau, vei constata ca este destul de usor de observat si de simtit. Incearca acest exercitiu simplu. Freaca-ti usor palmele pana cand produci caldura. Acum, separa incet palmele pana cand sunt la o distanta de aproximativ un centimetru. Ar trebui sa simtiti o „perna” de aer intre ele care poate avea presiune, caldura sau poate genera furnicaturi. Aceasta senzatie este data de chi-ul care trece de la o mana la alta.

In toate traditiile, practicile meditative calmeaza si concentreaza mintea. Practicile meditative fac acest lucru concentrandu-se pe miscarea chi. Practica de baza determina circulatia Chi-ului printr-un traseu al corpului numit Orbita Microcosmica, care este ca o super-cale energetica din corp.

Miscarea energiei sexuale

Pe masura ce devii priceput in a-ti simti si a-ti muta chi-ul, vei putea, de asemenea, sa iti muti energia sexuala, sau jing chi, pe aceeasi cale. Capacitatea de a deplasa energia sexuala este ceea ce iti permite sa maresti placerea si sa iti intensifici orgasmele, indiferent de nivelul actual de experienta sexuala. De asemenea, iti permite sa iti transformati energia sexuala in chi, sau forta de viata, ceea ce iti va oferi o cantitate mai mare de energie. Iar cand chi-ul tau este puternic, este transformat in energie spirituala sau shen.

Practicile vindecarii prin iubire sunt suficient de bogate si puternice, dar suficient de flexibile pentru a te energiza sau a ajuta la ameliorarea stresului fizic sau emotional in cateva minute. Practicile sexuale necesita initial ceva timp pentru a le intelege si a te simti bine in corpul tau, dar pot fi apoi integrate perfect in mai multe activitati cu rezultate uimitoare.

Practica taoista ofera metode de accesare si integrare a celor mai puternice forte de vindecare din lume: dragostea reala si energia sexuala. Aceste practici iti pot spori placerea si iti pot inviora trupul si sufletul.

Pret 489  Lei
Pret 239  Lei
Pret 189  Lei
Pret 169  Lei


Pareri si comentarii

Nici o postare găsită

Postare noua

Ultimele articole din blog Ultimele articole din blog