Atentie Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Continuarea navigatiei presupune acceptul folosirii cookie-urilor!
OK

Abstinenta sexuala si impactul acesteia asupra sanatatii barbatului

09 Mai 2019
de catre

Majoritatea barbatilor isi doresc sa fie activi sexual; ei chiar se bucura de sex si nu isi pot imagina viata fara aceasta calatorie delicioasa. Cu toate acestea, exista anumite categorii de barbati care aleg in mod constient o viata fara sex sau trebuie sa se abtina dintr-un motiv oarecare (de exemplu, angajament religios, defecte fizice sau dizabilitati). Cum se descurca cu aceasta abstinenta si care sunt riscurile asociate unui astfel de mod de viata? Sa examinam principalele dezavantaje ale abstinentei sexuale complete.


Gradul de multumire este redus

Numeroasele beneficii privind sexul pentru sanatate au fost dovedite stiintific. Nu este un secret ca sexul ne ajuta sa facem fata stresului si depresiei, sa amelioram durerea si chiar sa pierdem in greutate. Nevoia de sex este absolut naturala pentru o fiinta umana. Barbatii care au o viata sexuala activa au un nivel mai ridicat de satisfactie, se imbolnavesc mai rar si traiesc mai mult.

Greutatea de a obtine o relatie

Abtinandu-te de la sex, aproape ca nu vei gasi niciodata un partener sau nu vei putea avea o relatie de lunga durata cu o femeie. De aceea, sexul face partenerii foarte apropiati unul de celalalt. Fara sex, puteti fi doar prieteni, nu mai mult.

O lupta permanenta cu propriul corp

Trebuie sa te lupti cu libidoul tau, mai ales cand esti tanar. O suprimare permanenta a dorintei sexuale poate duce izbucniri la agresiune, stres, depresie si alte abateri. Barbatii care trebuie sa se abtina de la sex au deseori tulburari de somn si sunt mai susceptibili sa devina dependenti de masturbare si filme porno.

Probleme cu nivelul de testosteron

Lipsa de sex poate influenta nivelul de testosteron, care, la randul sau, are ca rezultat alte tulburari de sanatate. In cele din urma, alegerea abstinentei sexuale va lipseste de o parte foarte delicioasa, stralucitoare si emotionala a vietii voastre.

Starea de fericire este mai greu de atins

Avand in vedere faptul ca in timpul sexului barbatii si femeile elibereaza anumiti hormoni cum ar fi oxitocina care asigura o stare de bine si de fericire, persoanele abstinente se priveaza singure de acesti hormoni care se elibereaza mai greu in alte situatii. Astfel drumul pana la depresie poate fi foarte scurt.

Nevoia de a mentine sub control starea de abstinenta

Daca dintr-un motiv oarecare trebuie sa va abtineti de la sex si nu va simtiti prea confortabil, incercati sa urmati aceste recomandari de baza pentru a diminua efectele adverse. In primul rand, incercati sa va schimbati dieta zilnica.

Refuzati alimente care ridica nivelurile de testosteron (nuci, carne rosie, telina, stridii si altele). In schimb, cautati suplimente care contin ingrediente care reduc nivelurile de testosteron. Reducand continutul de hormoni in sange, veti reusi sa va relaxati unitatea sexuala.

Exercitii intense. Cand consumati mai multa energie in activitati sportive, dorinta sexuala tinde sa se reduca. In plus, sportul este o modalitate buna de a elimina stresul in loc de sex.

Daca sunteti religios, acordati mai mult timp activitatilor spirituale sau rugaciunii. Va ajuta sa va simtiti mai bine si sa depasiti dorintele inutile.

Revenirea necesita pregatire

Daca aveti teama de esec dupa o lunga perioada de abstinenta, luati anumite medicamente pentru sprijin. Acestea va vor ajuta sa mentineti o erectie usoara si fiabila. Aceste medicamente nu cauzeaza dependenta. Si daca nu aveti probleme reale cu disfunctia erectila, puteti continua fara medicatie.

Salvati 13%
Pret 349  Lei
Discount: 50  Lei (13%)
Pret 219  Lei
Pret 189  Lei
Pret 139  Lei

Sistemul reproducator si organele sexuale pot fi afectate

Trebuie sa tineti minte ca sistemul nostru sexual, ca toate celelalte sisteme si organe, necesita o pregatire regulata. Daca nu este utilizat sau este folosit rar, functionarea acestuia va scadea treptat. De aceea, dupa cativa ani de abstinenta sexuala, chiar si un barbat tanar si sanatos se poate confrunta cu anumite dificultati. Important este sa nu va lasati afectati de micile esecuri si sa solicitati sprijinul unui medic in cazul in care organismul nu mai raspunde corect la stimuli.

Decizia catre abstinenta sexuala este o chestiune personala, dar trebuie gandita din toate punctele de vedere inainte de a fi implementata pe termen lung. Poti alege in schimb sa te bucuri de viata si de relatii sexuale intense pentru ca sigur nu vei regreta.


Pareri si comentarii

Nici o postare găsită

Postare noua

Ultimele articole din blog Ultimele articole din blog